Utveckla ditt låtskrivande Distans

Plats Distans

Skriver du låtar och vill utveckla ditt låtskrivande? Här är en distanskurs för dig som vill hitta din egen unika röst som låtskrivare, få fördjupade kunskaper om låtskrivande och utveckla ditt skapande.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Du får arbeta med kreativa tekniker och verktyg som hjälper dig att utveckla ditt låtskrivande. Kursen ger dig fördjupade kunskaper i låtstruktur, melodi, låttext och samspelet mellan text och musik. Du får arbeta med övningar och inspirationsmaterial som sätter igång kreativiteten.

Under kursen skriver du en egen låt och får personlig feedback av läraren i arbetet med din låt som ett stöd i ditt skapande. Vi skapar även en individuell målplan för att tydliggöra vad du behöver för att utveckla ditt låtskrivande.

Moment som ingår i kursen

 • låtstruktur och uppbyggnad
 • musik, rytm och melodi
 • låttext
 • samspel mellan text och musik
 • nå ut med din musik – från vardagsrummet till Spotify

Du lär dig också hur du ska gå tillväga för att ge ut din musik och får exempel på strategier för att nå ut med den.

Mål

Efter avslutad kurs har du fördjupade kunskaper i låtskrivandets olika delar som låtuppbyggnad, form, melodi och låttext. Du har nya verktyg att använda dig av för att utveckla dig som låtskrivare och har skrivit en ny låt. Du har en målplan som hjälper dig framåt. Genom kursen har du också fått kunskap om hur du kan ge ut och nå ut med din musik.

Kursupplägg

Kursen är på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle. Du får ett inlogg i samband med kursstart.

Kursens lektioner publiceras skriftligt på kursplattformen. Utöver de tio skriftliga lektionerna får du tre individuella Zoom-möten under kursen. Då får du personlig feedback av din lärare i arbetet med dina pågående låtar och låtidéer. Som ett stöd i ditt kreativa skapande.

Samt två gemensamma Zoom-möten på två torsdagar 19.30, i början och slutet av kursen, den 3/11 och den 13/1.

Citat från tidgare deltagare

  "Mina låtar blev bättre tack vare din kurs och dina synpunkter. Jag känner mig stolt och säker på mitt låtskriveri efter att ha diskuterat med dig i våra individuella möten."

  - Zsófia Nagy

  "Jag rekommenderar varmt Sabina till er alla som vill gå en kurs inom musik och låtskrivande. Hon lär ut på ett pedagogiskt och enkelt sätt som är lätt att ta till sig."

  - Kenneth Sandberg

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sabina Chantouria

Sabina Chantouria har en fil-kandidatexamen i musikvetenskap från Lunds universitet, inom sin kandidat har hon bland annat läst arrangering/komposition, musikproduktion, musikjuridik och digital kommunikation. Hon har även gått på The Songwriting School of Los Angeles.

Sabina har en gedigen erfarenhet av musikbranschen, hon är verksam som musiker, låtskrivare och driver eget skivbolag. Hon har gett ut skivor, haft sin musik spelad i svensk, internationell radio liksom solokonserter i Sverige och utomlands. Sabina var finalist i Georgiens melodifestival inför Eurovision 2017 och tävlade med en egen låt i World Championship of Performing Arts i Hollywood 2011.

Sabina har även varit verksam som musikjournalist för musiktidningarna Orkesterjournalen och Zero Magazine.

Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
27 okt 2022 - 12 jan 2023
Tillfällen
10
Studietimmar
30
Kurs-ID
1138824
Pris
2295 kr