Bli låtskrivare Distans

Plats Distans

Vill du lära dig skriva låtar? Kom igång med låtskrivarkursen online och upptäck låtskrivaren i dig.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här distanskursen lär du dig grunderna i låtskrivande, övningar och tekniker för att hitta in i din kreativitet. Du bygger upp ditt självförtroende som låtskrivare och går från idé till färdig låt.

Kursupplägg

Kursen är på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle. Du får ett inlogg i samband med kursstart.

Kursens lektioner publiceras skriftligt på kursplattformen. Utöver de skriftliga lektionerna har du tre individuella Zoom-möten där du får personlig feedback och möjlighet att bolla dina låtidéer med läraren.

Samt två gemensamma Zoom-möten på två onsdagar 19.30, i början och slutet av kursen den 5/10 och den 25/1 (2023).

Kursen består av tre moduler:

  • Del 1 "Vad är en låt?" ger dig en grund att stå på inför ditt egna låtskrivande och består av fem kapitel med en uppgift för varje.

  • Del 2 "Övningar och tekniker" här får du prova tio olika skriv- och musikövningar som sätter fart på din kreativitet och ditt skapande.

  • Del 3 "Skapa din låt" här ligger fokuset på att skapa din låt och du får ytterligare övningar, tekniker och tips.

Målgrupp

Den här kursen passar nybörjaren och den som nyligen börjat skriva låtar. Det är inget krav att spela något instrument, då det finns många musikprogram med förprogrammerade instrument att använda.

Material

Du behöver dator eller surfplatta/smartphone med internetuppkoppling. Anteckningsblock eller dator/surfplatta/smartphone där du kan skriva ner övningar och låtidéer. Smartphone med ljudinspelningsfunktion (röstmemo) eller ladda ner programmet Audacity gratis till din dator, för att spela in dina låtidéer.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sabina Chantouria

Sabina Chantouria har en fil-kandidatexamen i musikvetenskap från Lunds universitet, inom sin kandidat har hon bland annat läst arrangering/komposition, musikproduktion, musikjuridik och digital kommunikation. Hon har även gått på The Songwriting School of Los Angeles.

Sabina har en gedigen erfarenhet av musikbranschen, hon är verksam som musiker, låtskrivare och driver eget skivbolag. Hon har gett ut skivor, haft sin musik spelad i svensk, internationell radio liksom solokonserter i Sverige och utomlands. Sabina var finalist i Georgiens melodifestival inför Eurovision 2017 och tävlade med en egen låt i World Championship of Performing Arts i Hollywood 2011.

Sabina har även varit verksam som musikjournalist för musiktidningarna Orkesterjournalen och Zero Magazine.

Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2022 - 04 jan 2023
On -
Tillfällen
15
Studietimmar
30
Kurs-ID
1138823
Pris
2295 kr