Ge ut din musik Distans

Plats Distans

En distanskurs för dig som vill ge ut din egen eller andras musik. Lär dig hur musikbranschen fungerar och hur du marknadsför dina musikprojekt.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här distanskursen lär du dig vad du behöver veta inför en musikutgivning och hur du skapar material för att marknadsföra din release.

Vi går igenom checklista och tidsplan inför en release. I kursen ingår grundläggande musikbransch-kunskap- Bland annat hur du skapar material till marknadsföring, presentation i text och bild och hur du skriver en pressrelease.

Du får lära dig hur du kan ge ut din musik och skapa en grund för att nå ut med musiken. Du får jobba med en egen fiktiv eller egen planerad utgivning/release under kursen.

Moment som ingår:
  • utgivning av musik
  • grundläggande musikbranschkunskap
  • distributionstjänster och metadata
  • marknadsföringsmaterial, presentation i text och bild
  • nå ut och bygga publik
  • checklista och tidsplan inför en release

Kursupplägg

Kursen består av 6 lektioner med en ny lektion i veckan. Du har två individuella och två gemensamma Zoom-möten, i början och i slutet av kursen.

Mål

Efter avslutad kurs har du kunskap om hur du planerar och genomför en musikutgivning med checklista och tidsplan som du kan använda för dina framtida releaser. Du har också kunskap om hur du skapar material för att marknadsföra din release och hur du bygger en grund för att nå ut med din musik och göra en välplanerad release, samt grundläggande musikbranschkunskap.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill ge ut din eller andras musik.

Material

Du behöver dator eller surfplatta/smartphone med internetuppkoppling.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sabina Chantouria

Sabina Chantouria har en fil-kandidatexamen i musikvetenskap från Lunds universitet, inom sin kandidat har hon bland annat läst arrangering/komposition, musikproduktion, musikjuridik och digital kommunikation. Hon har även gått på The Songwriting School of Los Angeles.

Sabina har en gedigen erfarenhet av musikbranschen, hon är verksam som musiker, låtskrivare och driver eget skivbolag. Hon har gett ut skivor, haft sin musik spelad i svensk, internationell radio liksom solokonserter i Sverige och utomlands. Sabina var finalist i Georgiens melodifestival inför Eurovision 2017 och tävlade med en egen låt i World Championship of Performing Arts i Hollywood 2011.

Sabina har även varit verksam som musikjournalist för musiktidningarna Orkesterjournalen och Zero Magazine.

Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
12 maj 2022 - 16 jun 2022
Tillfällen
6
Studietimmar
18
Kurs-ID
1118305
Pris
1595 kr