Utveckla ditt låtskrivande Distans

Plats Distans

Skriver du låtar och vill utveckla ditt låtskrivande? Här är en distanskurs för dig som vill hitta din egen unika röst som låtskrivare, få fördjupade kunskaper om låtskrivande och utveckla ditt skapande.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen får du utveckla ditt låtskrivande och hitta ditt eget uttryck som låtskrivare. Du får fördjupade kunskaper i låtuppbyggnad och samspelet mellan text och musik.

Du lär dig hur du ska gå tillväga för att ge ut din musik och får exempel på strategier för att nå ut med den. Du får även arbeta med inspirationsövningar som hjälper dig att utveckla din kreativitet.

Moment som ingår i kursen:

  • Låtstruktur och låtuppbyggnad
  • Samspelet mellan text och musik
  • Låttexter
  • Musik och melodi
  • Nå ut med din musik – från vardagsrummet till Spotify
  • Inspirationsövningar

Mål

Efter avslutad kurs har du en fördjupad förståelse och kunskap om låtskrivandets olika komponenter.

Du har utvecklat nya sätt och nya metoder att vidareutveckla ditt låtskrivande på. Genom kursen har du också fått kunskap om hur du kan ge ut och nå ut med sin musik.

Kursupplägg

Kursen består av tio lektioner med en ny lektion i veckan. Du får också tre individuella Zoom-möten under kursen. Då får du personlig feedback av din lärare i arbetet med dina pågående låtar och låtidéer. Som ett stöd i ditt kreativa skapande.

Du har också två gemensamma Zoom-möten som är förlagda på två onsdagkvällar, en i början och en i slutet av kursen.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som redan skriver låtar och vill utvecklas vidare som låtskrivare.

Förkunskaper

Viss erfarenhet av att skriva låtar och viss vana av att arbeta med ett musikprogram som till exempel Garageband, Cubase, Logic eller liknande.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sabina Chantouria

Sabina Chantouria har en fil-kandidatexamen i musikvetenskap från Lunds universitet, inom sin kandidat har hon bland annat läst arrangering/komposition, musikproduktion, musikjuridik och digital kommunikation. Hon har även gått på The Songwriting School of Los Angeles.

Sabina har en gedigen erfarenhet av musikbranschen, hon är verksam som musiker, låtskrivare och driver eget skivbolag. Hon har gett ut skivor, haft sin musik spelad i svensk, internationell radio liksom solokonserter i Sverige och utomlands. Sabina var finalist i Georgiens melodifestival inför Eurovision 2017 och tävlade med en egen låt i World Championship of Performing Arts i Hollywood 2011.

Sabina har även varit verksam som musikjournalist för musiktidningarna Orkesterjournalen och Zero Magazine.

Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
10 mar 2022 - 12 maj 2022
Tillfällen
10
Studietimmar
30
Kurs-ID
1118301
Pris
2295 kr