Fiolduo

Plats Stockholm

Kursen vänder sig till dig som tillsammans med ditt barn, din partner eller vän vill utveckla ert fiolspel tillsammans som duo i er egen takt.

Målgrupp och nivå

Kursen vänder sig till er som är 9 år och uppåt, som är nybörjare eller har spelat tidigare och vill utveckla en mer personlig spelstil. På denna kurs kan ni jobba med de tekniker, låtar och stilar som just ni är intresserade av. Vi kräver inga förkunskaper eftersom undervisningen sker helt på er egen nivå.

Mål

Målet med kursen definieras av er tillsammans med kursledaren.

Kursupplägg och avgifter

Vår fiolpedagog är välutbildad och skräddarsyr kursen efter er nivå samt behov och önskemål - allt för att ni ska utvecklas så mycket som möjligt efter er ambitionsnivå.

Undervisningen pågår i 10 veckor och varje lektion är 45 minuter lång. Kursen har uppehåll vecka 44.

Studiematerial och utrustning

Du behöver ha tillgång till egen fiol/violin till lektionerna och att öva på mellan sammankomsterna. Noter m.m. ingår i kursavgiften.

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Jack Johansson

Jack Johansson är en mångsidig folkmusiker som brinner för att sprida folkmusiken, samspelet och glädjen som finns i att spela fiol.

Han studerar musikerprogrammet med inriktning mot folkmusik vid Kungl. Musikhögskolan. Förutom att studera frilansar Jack med olika konstellationer. Tidigare har han studerat i både Malung och i Hemse på Gotland. Han har även undervisat i både klassisk fiol och i folkmusik. I undervisningen tar Jack hjälp av gehörsdelar från både folkmusiktraditionen och Suzukimetoden samt känslan i kroppen som uppstår när man spelar fiol.

Jack Johansson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020 - 17 nov 2020
Ti 16:30 - 17:15
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1077352
Pris
3500 kr