Fiol i liten grupp - nybörjare 3

Plats Stockholm

Våra nybörjarkurser i fiol passar dig som är 16 år och uppåt, vill börja lära dig spela och utveckla din musikaliska förmåga i liten grupp. Välkommen att utveckla ditt fiolspel hos oss!

Boka kursen nu

Målgrupp

Det här är kursen för dig som har spelat fiol tidigare och redan har en god grundteknik, eller gått på nybörjarkursen 1 och 2 och vill fortsätta att fördjupa din spelförmåga. Kursen är för deltagare med olika spelbakgrunder och repertoaren och övningarna anpassas därför efter deltagarnas olika behov.

Förkunskaper

Du ska ha spelat fiol tillräckligt mycket för att vara trygg i din grundteknik, och ha spelat låtar i både dur och molltonarter – antingen på gehör eller efter noter - till exempel från böckerna Violinisten 1 och 2, eller Suzuki-boken 1. Om du har frågor angående kursen är du välkommen att kontakta kursledaren.

• Utveckla din musikaliska förmåga.
  • Fördjupa din befintliga spelteknik och lära dig nya tekniker.
  • Spela flerstämmiga låtar i olika stilar och nivåer.

Kursinnehåll och upplägg

På nybörjarnivå 3 jobbar vi med upp till 5 deltagare i grupp. Undervisning ges i en studietimme (à 45 minuter) per kurstillfälle. Här fördjupar vi oss genom en blandad repertoar i bl a spelteknik, rytmik, harmoni, klang, dynamik och samspel. Vi fokuserar på att fördjupa tekniken efter kursdeltagarnas nivå och önskemål. Du kommer att lära dig skalor i två oktaver, fördjupad stråkteknik, grunder i lägeväxlingar samt repertoar i olika stilar och genrer. Möjlighet till individuell coaching finns. Om gruppen vill avslutar vi kursen med ett uppspel för familj och vänner. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Jack Johansson

Jack Johansson är en mångsidig folkmusiker som brinner för att sprida folkmusiken, samspelet och glädjen som finns i att spela fiol.

Han studerar musikerprogrammet med inriktning mot folkmusik vid Kungl. Musikhögskolan. Förutom att studera frilansar Jack med olika konstellationer. Tidigare har han studerat i både Malung och i Hemse på Gotland. Han har även undervisat i både klassisk fiol och i folkmusik. I undervisningen tar Jack hjälp av gehörsdelar från både folkmusiktraditionen och Suzukimetoden samt känslan i kroppen som uppstår när man spelar fiol.

Jack Johansson

Kontakta Kundtjänst i Stockholm