Fiol i liten grupp - nybörjare 2

Plats Stockholm

Våra nybörjarkurser i fiol passar dig som är 16 år och uppåt, vill börja lära dig spela och utveckla din musikaliska förmåga i liten grupp. Välkommen att utveckla ditt fiolspel hos oss!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som deltagit på vår nybörjarkurs 1 eller fått motsvarande grundläggande fiolundervisning. Att kunna spela enkla låtar på gehör eller efter noter/fingersiffror i första läget med både stråke (detaché) och pizzicato är ett krav. Kontakta oss om du är osäker på din nivå.

Kursinnehåll

Kursen är för deltagare från olika spelbakgrunder och repertoaren och övningarna anpassas därför efter deltagarnas olika behov. På nybörjarnivå 2 jobbar vi med upp till 4 deltagare i grupp. Undervisning ges i en studietimme (à 45 minuter) per kurstillfälle. Här fördjupar vi oss i den grundläggande speltekniken, rytmiken, harmonin, klangen, repertoaren, dynamikerna och samspelet i varierande repertoar. Du kommer att lära dig dur- och mollskalor i en oktav, fördjupa dig i stråkteknik och lära dig repertoar i olika stilar och genrer i första spelläget. Eftersom deltagare kommer med olika erfarenheter till kursen utgår kursens upplägg alltid från deltagarnas befintliga kunskaper. Om gruppen vill, så avslutar vi kursen med ett uppspel för familj och vänner. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Under nybörjarnivå 2 kommer du att:

• utveckla din musikaliska förmåga.
  • fördjupa din befintliga spelteknik och lära dig nya tekniker.
  • lära dig lite svårare melodier än tidigare och enkla skalor.
  • spela flerstämmig repertoar tillsammans med dina kurskamrater.
  • jobba med olika musikstilar efter önskemål.
  • lära dig nya låtar både genom notläsning och genom gehörsspel.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Jack Johansson

Jack Johansson är en mångsidig folkmusiker som brinner för att sprida folkmusiken, samspelet och glädjen som finns i att spela fiol.

Han studerar musikerprogrammet med inriktning mot folkmusik vid Kungl. Musikhögskolan. Förutom att studera frilansar Jack med olika konstellationer. Tidigare har han studerat i både Malung och i Hemse på Gotland. Han har även undervisat i både klassisk fiol och i folkmusik. I undervisningen tar Jack hjälp av gehörsdelar från både folkmusiktraditionen och Suzukimetoden samt känslan i kroppen som uppstår när man spelar fiol.

Jack Johansson

Kontakta Kundtjänst i Stockholm