Jazzgitarr - Intresseanmälan

Plats Umeå

Gitarren har under det senaste århundrandet varit en viktig komponent i jazzens värld! Inom jazz så pratar musiker om Django, Bossa Nova, frijazz, improvisation och teori. Låter detta spännande för dig som gitarrist?

En gitarrists funktion i ett band eller ensemble kan ha en rad olika variationer. El-gitarren har sedan mitten av 1900-talet haft en viktig position i stilar som funk, blues, hårdrock, punk och jazz. Den akustiska gitarren kan beroende på modell och bakgrund präglat klassiska musikstilar, country, folkmusik och pop. Även om spelstilen kan skilja sig mellan akustisk gitarr och elgitarr så går mycket av det du lär dig hos oss att applicera på den gitarr du äger hemma!

Innehåll och nivå

Lektioner inom jazzgitarr är för dig som spelat gitarr i ett par år och vill fördjupa dig i jazzens uttrycksformer. Du får lära dig allt ifrån Django Reinhart och swing till modern jazzgitarr och olika jazzgenrer. Elgitarr handlar mycket om ton men även om fraseringar och tonförråd. Med inriktning mot jazz så får du lära dig mer om chordmelody, jazzteori, repertoarer och improvisationstekniker. Vi anpassar kursens upplägg helt utifrån vilken inriktning du vill ta och notläsning är inget krav, men vid önskemål så lägger vi på musikteori och noter.

Kursupplägg

Kursens upplägg baserar sig på 8 lektioner á 30 minuter per tillfälle. Vi kommer köra igång kurser i gitarr löpande under terminen eller enligt överenskommelse.

DUO Undervisning

DUO-undervisning innebär att ni spelar två stycken tillsammans med er lärare. Tillsammans får ni vägledning och stöd av er lärare, samtidigt som ni tar inspiration och utvecklas av varandra.
• Enskild undervisning - 8 lektioner, 30 minuter/vecka, 2,995:- (inklusive moms)
• Duo undervisning - 10 lektioner, 45 minuter/vecka, 2,195:-

Din lärare

Daniel Schwartz har en rad olika utbildningar som jazzmusiker och jazzkandidat, både via folkhögskolor och LTU, där senaste utbildningen är en akademisk konstnärlig kandidat. Daniel har en bakgrund som musiklärare, både via studieförbund och kulturskola. Inom enskild näringsverksamhet så har Daniel frilansat som musiker, bland annat i Flen Världsorkester och olika ungdomsprojekt.

Observera att du inte kan boka in dig på denna sida.
Är du intresserad av att lämna ditt intresse, kontakta Peter Wester:
peter.wester@folkuniversitetet.se
090-711419

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Daniel Schwartz

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
8
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1092683
Pris
2995 kr