Intresseanmälan elbas - Enskild undervisning

Plats Distans

Som instrument har basen alltid en viktig plats - oavsett musikgenre. Oavsett ifall du precis börjat spela bas eller om du har lirat länge och vill komma vidare så kan du göra det hos oss!

Boka kursen nu
En elbas är så mycket mer än fyra strängar som du pluggar in i en förstärkare. Instrumentets funktion är en helt egen vetenskap och tillexempel en bassists roll i ett band är nästan alltid lika mycket ett rytm- som ett kompinstrument. Med en bas kan du upptäcka en rad olika spelstilar och du kan finna ett helt nytt tänkande i ditt musicerande.

Innehåll och nivå

Innehållet bestämmer du tillsammans med din lärare, men överlag jobbar vi alltid med olika speltekniker, ergonomi, instrumentskötsel och musikteori. Du får en bredare förståelse för instrumentets funktion och vill du ta din musikteori på ett djupare plan så kan du och din lärare ha ett musikteoretiskt upplägg (fast med elbasen som utgångspunkt).

Är du en nybörjare kommer vår baslärare Jakob Forslund handleda dig från start och du får då lära dig dom grundläggande teknikerna. Du kommer också att få lära dig spela enklare musikstycken i olika stilar. Alla dina genomgångar kommer att varvas med övningar och hemuppgifter.

Du kanske redan idag har ett önskemål att få lära dig en särskild låt? Eller du kanske alltid har undrat hur det fungerar med förberedelse inför en konsert? Eller vad innebär egentligen begrepp som slap eller hammer-on?

Kursupplägg

Kursens upplägg baserar sig på 8 lektioner á 30 minuter per tillfälle. Vi kommer köra igång kurser i elbas löpande under terminen eller enligt överenskommelse.

Basundervisning online

Våra baskurser sker helt online. Det är ett annorlunda men samtidigt både ett uppskattat, lärorikt och fungerade sätt att lära dig spela bas på. Undervisningen sker med hjälp av att du som elev har tillgång till:
• En basförstärkare eller preamp
• En dator med en webbkamera
• Gärna en upptagning via en mikrofon och ett ljudkort.

Jakob Forslund undervisar via programvaran Zoom, som är ett kostnadsfritt program för dina lektioner. Innan din första lektion så är det viktigt att du har installerat mjukvaran och skapat en inloggning. Din kursledare kommer att ha kontakt med dig inför första tillfället.

Skulle du sakna någon av dom praktiska komponenter som krävs, men fortfarande är intresserad av att ta dina lektioner helt på distans, så kan du kontakta oss så hjälper vi dig!

Din lärare

Jakob Forslund är utbildad vid Berklee College of Music och han har jobbat i mer än 10 år som musiklärare på Dalkarlså folkhögskola, där han undervisat allt från nybörjare till erfarna basister i flera olika genrer. Jakob har också jobbat som musiker i många olika sammanhang med allt från lokala körer till artister som Samuel Ljungblahd.

Kursledare

Jakob Forslund

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
8
Studietimmar
5
Kurs-ID
1069443
Pris
2595 kr