Intresseanmälan - Banjo

Plats Umeå

Banjo är ett spännande och unikt instrument med en lång och bred historia – Spänt över flera kontinenteter. Ta chansen och lär dig detta karakteristiska instrument med vår duktiga lärare med 20 års erfarenhet inom instrumentet!

Boka kursen nu
Banjon kan användas till flera genres, och det finns fler tekniker att spela banjo än vad du tror! Kanske är instrumentet mest uppmärksammad inom amerikana-musiken, bluegrass och country, men den förekommer även som instrument i så mycket större bredd! Under dina lektioner kommer du få möjligheten att jobba med olika tekniker, genreområden och möjlighet att spetsa innehållet utifrån din strävan med kursen.

Vi kommer att arbeta med ett flertal olika områden; rytmik, fingerspel och fraseringar och två olika speltekniker clawhammer och three-finger picking. Har du aldrig spelat banjo förut så behöver vi börja från början med det mest grundläggande. Utgångspunkten kan vara i flera olika genres som appalachisk-, irländsk folkmusik, bluegrass, och jazz, men möjligheten att få hjälp med utvecklande av eget ackompanjemang finns också under dina lektionstillfällen.

Instrumentet

Banjoinstrumentet finns i flera olika varianter; 4-strängade, 5-strängade, öppen baksida, utan resonanslåda och olika halslängder. Därför kan det vara komplext att hitta rätt instrument innan du bestämmer dig för att ta lektioner. Vår kursledare Jimmy Hökén kommer att utgå från en 5-strängad modell vid sina kurser och eventuell möjlighet kan finnas att låna ett instrument. Dock ser vi vikten av att våra elever har tillgång till eget instrument och kan ta med sig sin egna banjo inför lektionerna, vilket också är en viktig tillgång utanför lektionerna när det gäller olika övningar och sin egna utveckling.

DUO Undervisning

DUO-undervisning innebär att ni spelar två stycken tillsammans med er lärare. Tillsammans får ni vägledning och stöd av er lärare, samtidigt som ni tar inspiration och utvecklas av varandra.
• Enskild undervisning - 8 lektioner, 30 minuter/vecka, 2,995:- (inklusive moms)
• Duo undervisning - 10 lektioner, 45 minuter/vecka, 2,195:-

Om din kursledare

Jimmy Hökén har under sina 20+ år ägnat sig att både spela och bygga egna banjoinstrument. Som artist har han uppträtt både som solist och i ett flertal andra olika konstellationer under årens lopp samt tidigare undervisat i 5-strängad banjo. I dagsläget är han verksam som artist i en duo som skriver egna kompositioner som skall släppas på Spotify inom en snar framtid och jobbar heltid som lärare med statlig lärarexamen.

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
8
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1113876
Pris
2995 kr