Akustisk gitarr 50+ Fortsättning 3

Plats Stockholm

Våra fortsättningskurser i gitarr passar dig som vill fortsätta att utveckla ditt gitarrspelande och sätta upp nya mål för ditt musicerande. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är begränsat till 8 personer.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har gått vår kurs fortsättning 2 eller har motsvarande kunskaper. Du kan de vanligaste gitarrackorden G, C, Em, D, A och har provat lite olika komp.

• Utveckla din musikaliska förmåga.
  • Att lära dig olika tekniker.
  • Att kunna spela bruksgitarr, mer avancerade låtar med alternativa ackord, barré ackord och komp.

Innehåll

På fortsättningsnivån fördjupar vi oss i tekniken, koordinationen, rytmiken och de vanligaste ackorden. Du får lära dig alternativa ackord, barré ackord, plockkomp och rytmer. Du får också prova lite mer avancerade slagkomp, mer avancerad tabulatur samt spela lite enklare skalor. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är max 8 personer. Möjlighet till individuell coaching finns.

På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Utrustning

Ta med egen gitarr till varje lektion. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna för egna noteringar. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr.

Lov
Kursen har uppehåll vecka 44.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla ditt gitarrspelande. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som tycker om att sjunga till ditt gitarrspel erbjuder Folkuniversitetet även kurser i sång.

Nivåer som erbjuds

• Nybörjare: Inga förkunskapskrav.
  • Fortsättning 1, förkunskapskrav:
    Nybörjarkursen eller motsvarande: Du kan de vanligaste gitarrackorden G, C, Em, D, A etc. och har provat lite olika komp.
  • Fortsättning 1 och 2, förkunskapskrav:
    Du är bekväm med de vanligaste gitarrackorden, barréackord, lite olika komp och rytmer.
  • Individuell undervisning.

Erik Fabricius Nilsson är gitarrist och utbildad som jazzmusiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har erfarenhet av att verka som frilansmusiker, primärt inom jazzidiomet, och av att undervisa elever i många olika åldrar och med olika förkunskaper. Erik undervisar i ämnen som till exempel gitarr, improvisation, ensemble och musikteori.

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Erik Fabricius Nilsson

Kontakta Kundtjänst i Stockholm