Gitarrgrupp för nybörjare, sommarkurs v25-27

Plats Stockholm

På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är upp till 8 personer. Välkommen att utveckla ditt gitarrspel på Folkuniversitetet!

Boka kursen nu

Målgrupp

Du som vill spela gitarr! Här lär du dig grunderna, inga förkunskaper krävs. Du behöver inte kunna läsa noter.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Innehåll

På nybörjarnivån börjar vi med att spela enkla melodier för att att sedan lära oss de vanligaste ackorden och fingersättningarna. Du kommer lära dig att spela gitarr med olika slagkomp, plockkomp, och så vidare. Vi arbetar med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Instrument och studiematerial

Du behöver ha tillgång till egen gitarr under varje lektion samt att öva på mellan kurstillfällena. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr. Vänsterhänta bör utan tvekan börja med en vanlig gitarr eftersom det bara ställer till problem annars i framtiden, både i undervisning och om man behöver låna en gitarr av någon vid tillfälle och gitarren är strängad åt "fel håll". Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av t.ex. noter och tabulatur. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla ditt gitarrspelande. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som också tycker om att sjunga finns det kurser i både gitarr och sång.

Feedback från våra tidigare deltagare om kursen och kursledaren:

  • "Devrim är fantastisk som person och som pedagog!"
  • "Roligt och lärorikt!"
  • "Jätteroligt, duktig lärare."
  • "Bra kurs!"

Kursledare

Devrim Aydin

Sedan 1998 har Devrim Aydin undervisat i akustisk gitarr, elgitarr, elbas och piano samt musikteori, gehör och notläsning.

Han har även undervisat gitarrelever som ansökt och kommit in på skolor som exempelvis: Eriksdalsskolan, Engelbrektskolan, Fredrika Bremers Gymnasium, Rytmus, Nyköpings folkhögskola, Windmill Lane Recording Studios på Irland.

Devrim skräddarsyr kurserna efter elevens och gruppernas nivå och mål och väljer musikstil och låtar tillsammans med eleverna. Han undervisar både på svenska och engelska.

Devrim har studerat på gitarrlinjen vid Stockholms Musikkonservatorium (SMK) samt gitarrfördjupning på Los Angeles Music Academy (L.A.M.A). Han har turnerat med rockband som leadgitarrist bl.a. i Sverige, USA och i ett flertal europeiska länder. Väl hemma har han spelat i diverse teaterorkestrar, dirigerat musikaler och komponerat barnteatermusik.

Bild saknas.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
20 jun 2022 - 06 jul 2022
Må 16:30 - 18:00
On 16:30 - 18:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1136458
Pris
1500 kr