Gitarrgrupp 13-15 år, sommarkurs v33-35

Plats Stockholm

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i akustiskt gitarrspel för att kunna kompa dig själv eller andra. Vi spelar låtar från olika genrer som t.ex. pop, rock och visa i en liten grupp på max 6 deltagare.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 13-15 år. Du får lära dig grunderna, inga förkunskaper krävs.

Innehåll

På nybörjarnivån arbetar vi med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar i liten grupp på max 6 deltagare.

På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Utrustning och studiematerial

Du behöver ha tillgång till egen gitarr under varje lektion samt att öva på mellan kurstillfällena. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Vänsterhänta bör utan tvekan börja med en vanlig gitarr eftersom det bara ställer till problem annars i framtiden, både i undervisning och om man behöver låna en gitarr av någon vid tillfälle och gitarren är strängad åt "fel håll". De flesta tycker det är lättast att börja med nylonsträngar.

Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av t.ex. noter och tabulatur.

Kursledare

Devrim Aydin

Sedan 1998 har Devrim Aydin undervisat i akustisk gitarr, elgitarr, elbas och piano samt musikteori, gehör och notläsning.

Han har även undervisat gitarrelever som ansökt och kommit in på skolor som exempelvis: Eriksdalsskolan, Engelbrektskolan, Fredrika Bremers Gymnasium, Rytmus, Nyköpings folkhögskola, Windmill Lane Recording Studios på Irland.

Devrim skräddarsyr kurserna efter elevens och gruppernas nivå och mål och väljer musikstil och låtar tillsammans med eleverna. Han undervisar både på svenska och engelska.

Devrim har studerat på gitarrlinjen vid Stockholms Musikkonservatorium (SMK) samt gitarrfördjupning på Los Angeles Music Academy (L.A.M.A). Han har turnerat med rockband som leadgitarrist bl.a. i Sverige, USA och i ett flertal europeiska länder. Väl hemma har han spelat i diverse teaterorkestrar, dirigerat musikaler och komponerat barnteatermusik.

Bild saknas.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 aug 2022 - 31 aug 2022
Må 16:30 - 17:15
On 16:30 - 17:15
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1136221
Pris
750 kr