Gitarrgrupp, 16 år och uppåt - fortsättning 3

Plats Stockholm

Våra fortsättningskurser i gitarr passar dig som vill fortsätta att utveckla ditt gitarrspel. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp, ensemblespel varvas med individuell handledning.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 16 år och uppåt och som har gått vår fortsättningskurs 2 eller har motsvarande 2-3 terminers gitarrspel. Du kan de vanligaste gitarrackorden G, C, Em, D, A och har provat lite olika komp.

Observera att vi tar in deltagare till den här kursen efter nivåbedömning. Välkommen att mejla vår kursledare devrim.aydin@folkuniversitetet.se och berätta om dina förkunskaper, så hjälper vi dig att boka rätt kurs.

Mål

  • Utveckla din musikaliska förmåga.
  • Att lära dig olika tekniker.
  • Att kunna spela bruksgitarr, mer avancerade låtar med alternativa ackord, barré ackord och komp.

Innehåll

På fortsättningsnivåerna fördjupar vi oss i tekniken, koordinationen, rytmiken och de vanligaste ackorden. Du får lära dig alternativa ackord, barré ackord, plockkomp och rytmer. Du får också prova lite mer avancerade slagkomp, mer avancerad tabulatur samt spela lite enklare skalor. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är upp till 8 personer. Ensemblespel varvas med individuell handledning.

På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Instrument och studiematerial

Du behöver ha tillgång till egen gitarr under varje lektion samt att öva på mellan kurstillfällena. Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av t.ex. noter och tabulatur.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9 och 15.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla ditt gitarrspelande. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som också gillar att sjunga finns det kurser i både gitarr och sång.

Kursledare

Våra pedagoger är utbildade på musikhögskolorna eller har likvärdig utbildning. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet.

Kursledare

Devrim Aydin

Sedan 1998 har Devrim Aydin undervisat i akustisk gitarr, elgitarr, elbas och piano samt musikteori, gehör och notläsning.

Han har även undervisat gitarrelever som ansökt och kommit in på skolor som exempelvis: Eriksdalsskolan, Engelbrektskolan, Fredrika Bremers Gymnasium, Rytmus, Nyköpings folkhögskola, Windmill Lane Recording Studios på Irland.

Devrim skräddarsyr kurserna efter elevens och gruppernas nivå och mål och väljer musikstil och låtar tillsammans med eleverna. Han undervisar både på svenska och engelska.

Devrim har studerat på gitarrlinjen vid Stockholms Musikkonservatorium (SMK) samt gitarrfördjupning på Los Angeles Music Academy (L.A.M.A). Han har turnerat med rockband som leadgitarrist bl.a. i Sverige, USA och i ett flertal europeiska länder. Väl hemma har han spelat i diverse teaterorkestrar, dirigerat musikaler och komponerat barnteatermusik.

Bild saknas.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 feb 2022 - 21 apr 2022
To 17:45 - 19:15
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1123603
Pris
2500 kr