Gitarrgrupp 50 år och uppåt, fortsättning 2

Plats Stockholm

Våra fortsättningskurser i gitarr passar dig som vill fortsätta att utveckla ditt gitarrspelande och sätta upp nya mål för ditt musicerande. På våra gitarrkurser spelar vi i en liten grupp med upp till 8 deltagare.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har spelat gitarr i två till tre terminer eller har motsvarande kunskaper. Du kan de vanligaste gitarrackorden G, C, Em, D, A och har provat olika komp.

Mål

  • Utveckla din musikaliska förmåga.
  • Att lära dig olika tekniker.
  • Att kunna spela bruksgitarr, mer avancerade låtar med alternativa ackord, barré ackord och komp.

Innehåll

På fortsättningsnivåerna fördjupar vi oss i tekniken, koordinationen, rytmiken och de vanligaste ackorden. Du får lära dig alternativa ackord, barré ackord, plockkomp och rytmer. Du får också prova lite mer avancerade slagkomp, mer avancerad tabulatur samt spela lite enklare skalor. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är max 6-8 personer. Ensemblespel varvas med individuell handledning.

På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Instrument och studiematerial

Du behöver ha tillgång till egen gitarr under varje lektion samt att öva på mellan kurstillfällena. Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av t.ex. noter och tabulatur.

Instrument och studiematerial Du behöver ha tillgång till egen gitarr under varje lektion samt att öva på mellan kurstillfällena. Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av t.ex. noter och tabulatur.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9, 15 och 16.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla ditt gitarrspelande. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som tycker om att sjunga till ditt gitarrspel erbjuder Folkuniversitetet även kurser i sång.

Kursledare

Devrim Aydin

Sedan 1998 har Devrim Aydin undervisat i akustisk gitarr, elgitarr, elbas och piano samt musikteori, gehör och notläsning.

Han har även undervisat gitarrelever som ansökt och kommit in på skolor som exempelvis: Eriksdalsskolan, Engelbrektskolan, Fredrika Bremers Gymnasium, Rytmus, Nyköpings folkhögskola, Windmill Lane Recording Studios på Irland.

Devrim skräddarsyr kurserna efter elevens och gruppernas nivå och mål och väljer musikstil och låtar tillsammans med eleverna. Han undervisar både på svenska och engelska.

Devrim har studerat på gitarrlinjen vid Stockholms Musikkonservatorium (SMK) samt gitarrfördjupning på Los Angeles Music Academy (L.A.M.A). Han har turnerat med rockband som leadgitarrist bl.a. i Sverige, USA och i ett flertal europeiska länder. Väl hemma har han spelat i diverse teaterorkestrar, dirigerat musikaler och komponerat barnteatermusik.

Bild saknas.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 feb 2022 - 02 maj 2022
Må 14:15 - 15:45
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1119006
Pris
2500 kr