Akustisk gitarr 50+ Fortsättning 4 Onsdagar

Plats Stockholm

Våra fortsättningskurser i gitarr passar dig som vill fortsätta att utveckla ditt gitarrspelande och sätta upp nya mål för ditt musicerande. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är begränsat till 8 6ersoner.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har gått vår kurs fortsättning 3 eller har motsvarande kunskaper.

Mål

  • Utveckla din musikaliska förmåga.
  • Att lära dig olika tekniker.
  • Att kunna spela bruksgitarr, mer avancerade låtar med alternativa ackord, barré ackord och komp.

Innehåll

På fortsättningsnivån fördjupar vi oss i tekniken, koordinationen, rytmiken och de vanligaste ackorden. Du får lära dig alternativa ackord, barré ackord, plockkomp och rytmer. Du får också prova lite mer avancerade slagkomp, mer avancerad tabulatur samt spela lite enklare skalor. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är max 6 personer.

På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Utrustning

Ta med egen gitarr till varje lektion. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9 och 14.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla ditt gitarrspelande. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som tycker om att sjunga till ditt gitarrspel erbjuder Folkuniversitetet även kurser i sång.

Kursledare

Erik Fabricius Nilsson är gitarrist och utbildad som jazzmusiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har erfarenhet av att verka som frilansmusiker, primärt inom jazzidiomet, och av att undervisa elever i många olika åldrar och med olika förkunskaper. Erik undervisar i ämnen som till exempel gitarr, improvisation, ensemble och musikteori.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Erik Fabricius Nilsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2021 - 28 apr 2021
On 13:30 - 15:00
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1090151
Pris
2200 kr