Akustisk gitarr 16 år+ Fortsättning 2 Måndagar

Plats Stockholm

Våra fortsättningskurser i gitarr passar dig som vill fortsätta att utveckla ditt gitarrspelande och sätta upp nya mål för ditt musicerande. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är begränsat till 8 personer.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har gått vår fortsättningskurs 1 eller har motsvarande kunskaper. Du kan de vanligaste gitarrackorden G, C, Em, D, A och har provat lite olika komp.

Mål

 • Utveckla din musikaliska förmåga.
 • Att lära dig olika tekniker.
 • Att kunna spela bruksgitarr, mer avancerade låtar med alternativa ackord, barré ackord och komp.

Innehåll

Vi fortsätter med att fördjupa oss i tekniken, koordinationen, rytmiken och de vanligaste ackorden. Du får lära dig alternativa ackord, barré ackord, plockkomp och rytmer. Du får också prova lite mer avancerade slagkomp, mer avancerad tabulatur samt spela lite enklare skalor. På våra gitarrkurser spelar vi i grupp där deltagarantalet är max 8 personer. Möjlighet till individuell coaching finns.

På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Utrustning och material

Ta med egen gitarr till varje lektion. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna för egna noteringar. Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9 och 15.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla ditt gitarrspelande. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som tycker om att sjunga till ditt gitarrspel erbjuder Folkuniversitetet även kurser i sång.

Nivåer som erbjuds

 • Nybörjare: Inga förkunskapskrav.
 • Fortsättning 1, förkunskapskrav:
  Nybörjarkursen eller motsvarande: Du kan de vanligaste gitarrackorden G, C, Em, D, A etc. och har provat lite olika komp.
 • Fortsättning 1 och 2, förkunskapskrav:
  Du är bekväm med de vanligaste gitarrackorden, barréackord, lite olika komp och rytmer.
 • Individuell undervisning.

Kursledare

Våra pedagoger är utbildade på musikhögskolorna eller har likvärdig utbildning. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet.

Kursledare

Erik Fabricius Nilsson är gitarrist och utbildad som jazzmusiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har erfarenhet av att verka som frilansmusiker, primärt inom jazzidiomet, och av att undervisa elever i många olika åldrar och med olika förkunskaper. Erik undervisar i ämnen som till exempel gitarr, improvisation, ensemble och musikteori.

Kursledare

Erik Fabricius Nilsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2021 - 26 apr 2021
Må 17:50 - 19:20
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1088965
Pris
2500 kr