Spela gitarr tillsammans med en vän

Plats Nyköping

Välkommen till en kurs präglat med verklig kvalitétstid tillsammans med ditt barn eller en vän! Här får ni upptäcka ett nytt instrument ihop och under ledning av kompetent lärare utforska musiken tillsammans.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Denna kurs är för dig som tillsammans med ditt barn, din pertner eller din vän vill lära er grundläggande gitarrspel, spela enklare låtar tillsammans samt upptäcka ett nytt instrument ihop! Kursen anpassas efter era önskemål i form av låtar, genre samt ambitionsnivå. Ni får själva utforma vad ni vill fokusera på och kursledaren vägleder er främst utifrån fingersätttning och spelteknik. Våra populära pedagoger är välutbildade och skräddarsyr kursen efter din nivå samt behov och önskemål - allt för att du ska utvecklas så mycket som möjligt under terminens gång.

Vem kan gå kursen?

Barn från 6 år tillsammans med förälder/ annan vuxen anhörig, ex mor/farförälder eller syskon över 18år, kanske är ni ett par eller vänner och önskar att lära er spela gitarr tillsammans. Inga tidigare förkunskaper krävs.

Kursupplägg

Kursen ges 1 gång i veckan under 6 veckors tid. Totalt 6 studietimmar. Det angivna priset gäller per person.

Kursledare

Jan Pettersson

Jan har hållit på med musik sedan 70-talet, dels genom att spela i olika typer av band och genom en folkhögskoleutbildning i jazz- och bluesimprovisation. Körsång har också varit en stor del av hans musikaliska resa.

– På folkhögskolan var det en helt ny värld som öppnade sig för mig. Musikteori i kombination med entusiastiska lärare visade vad man kunde göra med instrumenten, och hur harmonier och toner hängde ihop i ett system. När väl systemet och teorierna var inlärda så blev det så enkelt att börja improvisera och ha kul.

– Jag är ett levande bevis på att man inte behöver vara född med ett musikaliskt sinne för att spela ett instrument eller syssla med musik, allting handlar om att ha kul och ett brinnande intresse. Det handlar helt enkelt om att träna, öva, nöta, ligga i och ha kul.

– Mitt motto är; Musik = om det på något sätt skaver eller berör så är det musik.

Jan Pettersson, lärare i gitarr.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Må 17:30 - 18:15
Tillfällen
6
Studietimmar
6
Kurs-ID
1074181
Pris
1250 kr