Gitarr ungdom/vuxen termin 2-3

Plats Nyköping

På Folkuniversitetet finns gitarrkurser för alla! Våra fortsättningskurser är för dig som vill lära dig att spela mer gitarr och utveckla din musikaliska ådra.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill fortsätta att spela gitarr och har gått minst en termin/ nybörjare tidigare

Mål

Att kunna spela låtar med ackord och komp, att lära sig grundläggande tekniker samt att utveckla sin musikaliska förmåga.

Kursinnehåll

Vi arbetar med slagkomp, plockkomp, fingersättningar etc. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden samt hur du tar alla ackord på en gitarr. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig även hur du läser noter och var tonerna ligger på gitarren. Vi spelar låtar från olika genrer, t ex pop och rock.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under åtta veckors tid. Totalt 8 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 6 deltagare.

Kursmaterial/Litteratur

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Vilket material som används på kursen meddelas i kallelsen eller fakturan. Läraren använder sig också av extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande. Var god medtag egen gitarr.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av.

Kursledare

Jan Pettersson

Jan har hållit på med musik sedan 70-talet, dels genom att spela i olika typer av band och genom en folkhögskoleutbildning i jazz- och bluesimprovisation. Körsång har också varit en stor del av hans musikaliska resa.

– På folkhögskolan var det en helt ny värld som öppnade sig för mig. Musikteori i kombination med entusiastiska lärare visade vad man kunde göra med instrumenten, och hur harmonier och toner hängde ihop i ett system. När väl systemet och teorierna var inlärda så blev det så enkelt att börja improvisera och ha kul.

– Jag är ett levande bevis på att man inte behöver vara född med ett musikaliskt sinne för att spela ett instrument eller syssla med musik, allting handlar om att ha kul och ett brinnande intresse. Det handlar helt enkelt om att träna, öva, nöta, ligga i och ha kul.

– Mitt motto är; Musik = om det på något sätt skaver eller berör så är det musik.

Jan Pettersson, lärare i gitarr.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
28 feb 2022 - 18 apr 2022
Må 18:15 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
8
Kurs-ID
1114969
Pris
1375 kr