Gruppundervisning Klassisk och Elgitarr

Plats Norrköping

Lär dig grunderna inom klassisk gitarr och elgitarr på en och samma kurs. Kursen ges av Folkuniversitetet i Norrköping.

Boka kursen nu

Undervisningen sker på både klassisk gitarr och elgitarr. Vi lär oss kompa ackord efter noter. Minst tio grundackord för klassiskt gitarr och tio rockackord för elgitarr. Till detta kommer enklare musikteori.

Förkunskaper

Detta är en grundkurs och inga förkunskaper krävs.

Utrustning

Skolan har tre förstärkare och tre riktigt bra elgitarrer som vi turas om att spela på under lektionstid. Kursledaren har med egna gitarrer som inte kan lånas hem. Tanken är att deltagarna ska få prova på att spela på en riktigt bra gitarr, så att de känner sig säkra på detta vid eventuellt inköp, då priset är högt.

Har man en egen elgitarr går det bra att ta med den om man så vill. Även om hemuppgifter är för elgitarr, går det bra att öva på en klasisk gitarr.

Mål

Målet med kursen är att spela, kompa låtar efter noter.

Mer om innehållet

Kursen har en stort omfång.Vi kommer spela fina ballader med klassik gitarr och rocklåtar. På elgitarr blir det blues. För att få ut det mesta av kursen, bör du träna minst 30 min per dag på ditt instrument.

Vi avslutar kursen med gitarrplock för klassik gitarr och gitarrsolo för elgitarr så att man får en försmak vad forsättningskursen bjuder på.

Kursledare

Lars Månsson

Jag har alltid känt en glädje och brinner för att undervisa deltagare inom musiken. Jag vill att de ska känna glädje när de spelar och samtidigt vill jag skapa inspiration för ett fortsatt intresse i livet.

Jag började spela gitarr 1984 på Kristinaskolan i Norrköping. Min lärare hette då Bertil Ingwaldson. Jag är klassisk skolad efter noter. Jag älskar att spela elgitarr med alla ljudeffekter som man kan använda. Jag spelar själv omkring 10 timmar i veckan på mina egna gitarrer. Man blir aldrig fullärd utan det finns alltid något nytt att lära sig.
Jag har undervisat på Folkuniversitetet i 20 år.

Lars Månsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
10 mar 2022 - 12 maj 2022
To 18:00 - 18:45
Tillfällen
10
Studietimmar
10
Kurs-ID
1117584
Pris
1700 kr