Akustisk gitarr 13-16 år, Nybörjare

Plats Stockholm

Det här är en kurs för dig mellan 13-16 år som vill lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra. Max 6 deltagare. Ensemblespel varvas med individuell handledning.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Här lär du dig grunderna, inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som är mellan 13-16 år och vill spela akustisk gitarr tillsammans med andra.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Innehåll

På nybörjarnivån arbetar vi med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. Vi spelar i liten grupp på max 6 deltagare.

Vi spelar i liten grupp på max 6 deltagare. Ensemblespel varvas med individuell handledning. På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Studiematerial och utrustning

Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av noter eller tabulatur. Du behöver ha egen gitarr under varje lektion och att öva på hemma. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna för egna noteringar.

Val av gitarr

Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr. Vänsterhänta bör utan tvekan börja med en vanlig gitarr eftersom det bara ställer till problem annars i framtiden, både i undervisning och om man behöver låna en gitarr av någon vid tillfälle och gitarren är strängad åt "fel håll".

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9, 15 och 16.

Våra pedagoger är utbildade på musikhögskolorna eller har likvärdig utbildning. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet.

Simon Löfstedt är frilansande musiker och gitarrist, utbildad vid Framnäs folkhögskola i Piteå, Skurups Folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (KMH). Han har erfarenhet av att undervisa elever i olika åldrar, spela i olika band, inspelningar, musicerande i teaterproduktioner och liknande uppdrag. Simon har arbetat såväl nationellt som internationellt.

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se