Argentinsk tango (N) - kortkurs

Plats Linköping

Ta chansen att lära dig grunderna i tango i denna kortkurs. Det är lätt att börja dansa tango men desto svårare att sluta. I samarbete med Simplemente tango .

BOKNING

Du bokar era platser på kursen genom att ringa 013- 10 20 80. Var redo att uppge både dina och din danspartners uppgifter vid bokning.

På grund av rådande situation med Corona kommer vi tyvärr inte att kunna ta emot singelanmälningar.Innehåll

Här lägger vi stor vikt vid att föra och följa, skapa kontakt och kommunikation inom paret. En bra grund för tangon skapas genom övningar för kroppshållning, balans, kontakt med din partner, musikalitet och variation i känslouttryck.

Vi kommer under kursen gå igenom grunderna i Argentinsk tango. Steg som ger en bra bas att bygga vidare på, övningar som hjälper dig att kommunicera i dansen med din partner, kunskap om musiken samt en introduktion till tangons speciella karaktär och kultur.Kursupplägg

Kursen ges i jämna par. Vi kommer inte att byta danspartner under passen denna termin.

Om möjligt så avslutas kursen med en gemensam miloga, tillsammans med de andra tango-kurserna.

Kursen ges i samarbete med Simplemente tango.


Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt.


Förkunskaper

Kursen hålls på Nybörjarnivå (N).

Ingen förkunskap krävs. Vi lär oss grunden inom vald dansteknik. Grundsteg, introduktion och inspiration.

Medverkande

Paul Enthoven och Lise Müller

Paul Enthoven och Lise Müller har dansat argentinsk tango under många år och undervisar nu tillsammans på Dansstudions kurser.

Om Lise
Lise Müller har dansat nästan hela sitt liv, allt från västafrikansk och indisk dans till frigörande dans och balett. Sedan 2012 är det argentinsk tango som gäller och nu har hon undervisat på nybörjarkurser i tre år.

‒ Vi har kul tillsammans och lär oss med hjälp av fantastisk musik, energi och skratt en inte helt busenkel men underbar dans!

Om Paul
Paul Enthoven har deltagit i bland annat TangoCamp Sweden, festivalerna Primavera och Otoño i Stockholm och var under tre somrar i Buenos Aires för att utveckla sin dans ytterligare. Han har också hållt ett antal tangoworkshops och nybörjarkurser för föreningen TangoBegeer i Norrköping. Sedan 2019 undervisar han i tango på Dansstudion i Linköping.

‒ Tango är en underbar dans som dansas över hela världen. Jag tycker om att lära ut tango, vi har kul i gruppen och kan njuta av musiken och dansen tillsammans.

Lise Müller, Dansstudion Linköping.

Paul Enthoven

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
12 apr 2021 - 10 maj 2021
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
5
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1091211
Pris
575 kr