Street 11-14 år (N)

Plats Linköping

Fotarbete, coola grooves, synkroniserade armrörelser, vågor genom kroppen, robotliknande rörelser och att snurra på knäna är självklara danssteg inom Street. Du introduceras i stilen med inspiration, kunskap och dansglädje.

Boka kursen nu

Innehåll

Street är samlingsnamnet på en rad dansstilar fyllda av energi och attityd. Vi jobbar med bland annat hiphop, popping, locking, breaking samt nyare stilar som typer av New School och Commercial. Vi har stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här tillkommer en stor dos med attityd och personlighet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v.44 (höstlov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Kursen riktar sig till dig som är 11-14 år.

Kursen hålls på Nybörjarnivå (N).

Ingen förkunskap krävs. Vi lär oss grunden inom vald dansteknik. Grundsteg, introduktion och inspiration. .

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor. Låt dig gärna inspireras inför terminen av ”Hiphop Balettakademien” på YouTube.

Lovisa Elfving

Lovisa har själv dansat på Folkuniversitetets dansstudio. Hon utvecklades snabbt inom dansen för att sedan börja undervisa.

Med elevperspektivet i färskt minne vet Lovisa hur viktigt det är att deltagarna känner sig trygga och att det råder en bra stämning i gruppen. Hon utmanar sina deltagare genom att skapa koreografier med inslag från olika stilar, men själv gillar hon mest lite tyngre grooves.

‒ Det viktigaste är att hitta glädje i sin dans och att ha kul på lektionerna!

Lärare Dansstudion i Linköping.

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se