Street 11-14 år (F)

Plats Linköping

Dans med energi och attityd. Fotarbete, coola grooves, synkroniserade armrörelser, vågor genom kroppen, robotliknande rörelser och mycket mera är självklara danssteg inom Street.

Boka kursen nu

Innehåll

Street är samlingsnamnet på en rad danstilar fyllda av energi och attityd. Vi jobbar med bland annat hiphop, popping, locking, breaking samt nyare stilar som typer av New School och Commercial. Vi har stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här tillkommer en stor dos med attityd och personlighet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v44 (höstlov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Kursen riktar sig till dig 11-14 år.

Kursen hålls på fortsättningsnivå (F).

Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor. Låt dig gärna inspireras inför terminen av ”Hiphop Balettakademien” på YouTube.

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se