Street 11-14 år (F)

Plats Linköping

Dans med energi och attityd. Fotarbete, coola grooves, synkroniserade armrörelser, vågor genom kroppen, robotliknande rörelser och mycket mera är självklara danssteg inom Street.

Boka kursen nu

Innehåll

Street är samlingsnamnet på en rad danstilar fyllda av energi och attityd. Vi jobbar med bland annat hiphop, popping, locking, breaking samt nyare stilar som typer av New School och Commercial. Vi har stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här tillkommer en stor dos med attityd och personlighet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v44 (höstlov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig 11-14 år.

Förkunskaper

Kursen hålls på fortsättningsnivå (F).

Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor. Låt dig gärna inspireras inför terminen av ”Hiphop Balettakademien” på YouTube.

Kursledare

Filippa Axén

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
09 sep 2020 - 02 dec 2020
On 16:30 - 17:30
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1073533
Pris
1175 kr