Street 13+ (F)

Plats Linköping

Street är en rolig och energigivande dans. Stilens fyra utgångspunkter är karaktär, groove, attityd och musikalitet. Kursen ges av Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Street är samlingsnamnet på en rad dansstilar fyllda av energi och attityd. Vi jobbar med bland annat stilar som hiphop och commercial. Vi har stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här tillkommer en stor dos med attityd och personlighet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v. 8 och 15 (skollov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig från 13 år och uppåt.

Förkunskaper

Kursen hålls på fortsättningsnivå (F).

Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor. Låt dig gärna inspireras inför terminen av ”Hiphop Balettakademien” på YouTube.

Kursledare

Lovisa Elfving

Lovisa har själv dansat på Folkuniversitetets dansstudio. Hon utvecklades snabbt inom dansen för att sedan börja undervisa.

För Lovisa är peppning och positiv feedback A och O. Det viktigaste för henne är att alla ska komma till danssalen och känna att det är en accepterande miljö, där man vågar testa nya saker och utmana sig själv. Huvudsaken är ändå att man kommer dit och vill ha kul! På Lovisas klasser kan man räkna med fart och fläkt, att få showa loss och det är mycket energi. 

Lovisa Elfving, lärare Dansstudion i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2022 - 10 maj 2022
Ti 17:40 - 18:40
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1113293
Pris
1225 kr