Hiphop 8-10 år (N)

Plats Linköping

Vi utgår från hiphopens grund med enkla steg och rörelser. Fokus ligger på koordination och musikalitet. Kursen ges av Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi utforskar stilen hiphop, som är en sammansmältning mellan gamla och nya Street-stilar. Den utvecklas ständigt i takt med att nya stilar dyker upp och musiken förändras. Det här är en spännande start för dig som vill börja med dans och ett roligt alternativ för dig som vill fortsätta utvecklas. Skratt, glädje och att våga utmana dig själv är alltid det viktigaste.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v. 44 (skollov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 8-10 år.

Förkunskaper

Kursen hålls på Nybörjarnivå (N).

Ingen förkunskap krävs. Vi lär oss grunden inom vald dansteknik. Grundsteg, introduktion och inspiration.

Material Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor, strumpor med halkskydd eller barfota. Låt dig gärna inspireras inför terminen av ”Hiphop/Street Barn Balettakademien” på YouTube.

Kursledare

Signe Carlson

Signe började dansa som sexåring och har fortsatt sedan dess. Nu undervisar hon andra för att dom ska känna den dansglädje hon känner.

För Signe är det viktigt att klimatet i dansstudion är peppande och positivt. Det gör det lättare att utmana sig själv. Hon arbetar mycket med självkänsla och uttryck under lektionerna och vill att eleverna ska känna dansglädje. Relationen mellan lärare och elever är viktigt för Signe och hon arbetar därför mycket med sammanhållning. Detta för att eleverna ska komma till lektionerna och ha roligt tillsammans med varandra och henne själv! 

Signe Carlsson, lärare på Dansstudion i Linköping.

Olivia Sturehed

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2021 - 12 dec 2021
Sö 11:00 - 12:00
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1102174
Pris
975 kr