DANSLÄGER SOMMAR 15-16 år

Plats Linköping

Häng med på Folkuniversitetet i Linköpings årliga dansläger i sommar! Fem dagar i augusti fulla med dansglädje och nya vänner. Här bokar du som är 15-16 år.

Boka nu

Välkommen till Dansstudion och en vecka full med dans!

Danslägret hålls dagtid och här får du som är 15-16 år med grundläggande danskunskap möjlighet till massor av dans under några härligt intensiva dagar. Du kommer få prova flera olika stilar inom street, hiphop, commercial, jazz/show och contemporary tillsammans med våra dansledare. Veckan avslutas med en uppvisning för familj och vänner.

Observera att det inte serveras lunch eller mellanmål. Du tar själv med dig matlåda, dryck och mellanmål. Micro och kylskåp finns. Mat innehållande nötter eller jordnötter får ej medtas.

Vårt mål och förhoppning med Danslägret är att du ska få möjlighet att träffa nya vänner med samma intresse och få prova flera av de dansstilar vi lär ut i vår dansstudio.

Lägret upplägg

Danslägret består i år av tre grupper där du bokar din plats utifrån ålder. Grupperna kommer växelvis dansa med fyra av våra danslärare och träffas ca kl. 9:00-16:00. Vi har en timmes paus för lunch. Tiderna är ungefärliga.

Målgrupp

Den här gruppen är för dig som är 15-16 år. 

Förkunskaper

Undervisning hålls på Fortsättningsnivå. Grundläggande förkunskaper i teknik och viss erfarenhet inom dans är bra att ha. Vi arbetar med dansteknik och kroppsförståelse, inspiration och utveckling.

 

Då vi blivit beviljade ekonomiskt stöd från stiftelse för vårat sommarläger har vi möjlighet att sänka kostnaden till 1250 kr detta år.

Kursledare

Matilda Auvoja

Matilda började dansa street, jazz och feminint på Folkuniversitetet under tonåren och under gymnasiet undervisade hon på Folkuniversitetets danskurser. Hon har efter det gått både Show & Musikal på Markaryds Folkhögskola och Artistutbildningen hos Musikteaterskolan i Bjärnum.

"Med min bakgrund inom show vill jag peppa mina elever till att våga utvecklas och testa nya saker och att de får ett kreativt utrymme att skapa på egen hand. Helst vill jag ha fullt ös och att man kör max på lektionerna, samtidigt som man har riktigt roligt. Uttryck och teknik är något jag gärna lägger in i undervisningen för att man verkligen ska utvecklas som dansare."

Matilda Auvoja är danslärare på Folkuniversitetets Dansstudio i Linköping

Livia Ottosson

Livia Ottosson har gått danskurser på Folkuniversitetet sedan hon var barn. Efter att ha gått högstadiet på en skola med dansprofil och tagit klasser för många olika lärare, undervisar hon nu själv på våra kurser för barn och unga.

"Dans betyder något enormt för mig! Danssalen har varit platsen där jag har kunnat slappna av och haft roligt och jag vill dela med mig av den glädjen till andra. Det viktigaste för mig som ledare är att försöka få alla att känna sig inkluderade och att de ska få känna dansglädjen som jag har fått uppleva."

Signe Carlson

Signe är tillbaka i Dansstudion från Italien där hon befunnit sig under höstterminen 2022. Otroligt peppad och påfylld med ny energi och en massa ideer.

Signes intresse för dansen började vid 6 års ålder och har hållit i sedan dess. Hon inspireras av att ta klasser på olika ställen och av olika personer för att utvecklas så mycket som möjligt. 

"På mina lektioner värderar jag högt att mina elever har kul, men också att vi har den bästa tänkbara stämningen i gruppen. Att känna sig trygg under sin utveckling och samtidigt ha kul med sina vänner är enligt mig nyckeln till allt inom dansen.”

Lovisa Elfving

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 aug 2023 - 11 aug 2023
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 7 aug 2023 kl 08:30-16:00
  • tis 8 aug 2023 kl 09:00 - 16:00
  • ons 9 aug 2023 kl 09:00 - 16:00
  • tor 10 aug 2023 kl 09:00 - 16:00
  • fre 11 aug 2023 kl 09:00 - 16:00
Plats
Sankt Larsgatan 44, 58224 LINKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
47
Kurs-ID
104680
Pris
1250 kr