Street 9-12 (F), kortkurs

Plats Linköping

Street är en rolig och energigivande dans. Stilens fyra utgångspunkter är karaktär, groove, attityd och musikalitet.

Boka kursen nu

Innehåll

Street är samlingsnamnet på en rad dansstilar fyllda av energi och attityd. Vi har stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här tillkommer en stor dos med attityd och personlighet.

Kursupplägg

Kursen ges som kortkurs och har uppehåll v. 8 (sportlov).

Under kursen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig 9-12 år.

Förkunskaper

Kursen hålls på fortsättningsnivå (F).

Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor. Låt dig gärna inspireras inför terminen av ”Hiphop Balettakademien” på YouTube.

Kursledare

Tove Frössberg

Tove har dansat sedan barnsben på flera olika dansskolor i Linköping. Hon älskar att dansa, lära ut och sprida dansglädje till andra.

‒ Utifrån mina egna eleverfarenheter är det viktigt med en god och trygg sammanhållning i gruppen samt en engagerad lärare. Men det allra viktigaste är se utvecklingen och dansglädjen hos mina elever! 

Tove Frössberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
14 feb 2021 - 28 mar 2021
Sö 15:30 - 16:30
Tillfällen
6
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1087087
Pris
600 kr