BA SUMMER: Balett 3-4 år med vuxen Margit Tenkanen

Plats Stockholm

BA SUMMER! Avsluta sommaren med en kortkurs i balett! Här dansar våra 3-4åringar tre lektioner tillsammans med en vuxen.

Boka nu

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former övar vi musikalitet, koordination, koncentration och balettkänsla.

Här dansar barn och vuxen tillsammans hela lektionen. Du som vuxen är med på samma villkor som barnen, du är med rent fysiskt men ska inte ge instruktioner. Se till att du har kläder som tillåter rörelse. Låt det bli en härlig stund tillsammans med barnet och få kunskap om vad barndans är.

Förutom den lekfulla inlärningen av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats.

Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 3-4 årsgrupp ska en ha fyllt tre år vid kursens start.

Observera att det är du som vuxen som anmäler dig på kursen och att det är dina personuppgifter som ska registreras vid bokning. Bokningen gäller för dig och ett barn. 

Kursledare

Margit Tenkanen

Margit har fått sin utbildning på Kungliga Operans Balettelevskola 1973-1979. Hon sökte sig vidare till Stella Mann School Of Dancing i London där hon också nådde en andra plats i Ballet Competition I.S.T.D och fick stipendium att stanna i London.

Margit har arbetat utomlands under 22 år som dansare, balettmästare och koreograf vid bland annat Wiener Volksoper i Wien, Landestheater i Innsbruck, Brussels Ballet, repetitor, Yantra i Bryssel, The Loft i Bryssel, Friedrichstadt Palast i Berlin, Concour De La Dance Classique Choreographie i Paris, Carina Versijl Balletschool i Den Haag, Conservatorium i Antwerpen, Rotteramse Dansschool i Rotterdam, Leidse Balettschool i Leiden, Cats i Amsterdam. Samt i Japan och Hongkong. Här i Sverige har hon varit gästbalettmästare vid Kungliga Operabaletten i Stockholm.

Hennes fokus ligger på teknik och personlig utveckling. Hon undervisar även inom healing, yoga, pilates och buddhism.

Margit Tenkanen

Carlo Monticelli Cuggiò

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 aug 2024 - 9 aug 2024
Måndag, Onsdag, Fredag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 5 aug 2024 kl 09:30-10:15
  • ons 7 aug 2024 kl 09:30 - 10:15
  • fre 9 aug 2024 kl 09:30 - 10:15
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
115817
Fåtal platser kvar
Pris
750 kr