Sommarkurs Balett 3-4 år med vuxen Cyntia Botello

Plats Stockholm

Avsluta sommaren med en kortkurs i balett! Här dansar våra 3-4åringar tre lektioner tillsammans med en vuxen!

Boka kursen nu

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former övar vi musikalitet, koordination, koncentration och balettkänsla.

På denna klass medverkar en vuxen hela lektionen. Du som vuxen är med på samma villkor som barnen, du är med rent fysiskt men ska inte ge instruktioner. Se till att du har kläder som tillåter rörelse. Låt det bli en härlig stund tillsammans med barnet och få kunskap om vad barndans och balett är.

All dans har en tydlig gemensam grund med rörelser med fartfyllda, dansanta och lagom utmanande träningsmoment alltefter barnens mognad. Vi gör polkasteg och hoppsa, vi snurrar, rullar, hoppar och koordinerar med armarna. Vi fantiserar, hittar på och vi dansar fort, långsamt, hårt och mjukt mm. Med hjälp av musiken och hur vi kombinerar rörelser skapar vi den rätta balettkänslan.

Förutom den lekfulla inlärningen av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats.

Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i 3-4 årsgruppen ska en ha fyllt tre år när kursen börjar.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Kursledare

Cyntia Botello

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
08 aug 2022 - 12 aug 2022
Må 10:00 - 10:45
On 10:00 - 10:45
Fr 10:00 - 10:45
Tillfällen
3
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1137256
Pris
650 kr