BA SUMMER: Balett 3-4 år med vuxen- Cyntia Botello

Plats Stockholm

BA SUMMER! Avsluta sommaren med en kortkurs i balett! Här dansar våra 3-4åringar tre lektioner tillsammans med en vuxen.

Boka nu

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former övar vi musikalitet, koordination, koncentration och balettkänsla.

Här dansar barn och vuxen tillsammans hela lektionen. Du som vuxen är med på samma villkor som barnen, du är med rent fysiskt men ska inte ge instruktioner. Se till att du har kläder som tillåter rörelse. Låt det bli en härlig stund tillsammans med barnet och få kunskap om vad barndans är.

Förutom den lekfulla inlärningen av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats.

Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 3-4 årsgrupp ska en ha fyllt tre år vid kursens start.

Observera att det är du som vuxen som anmäler dig på kursen och att det är dina personuppgifter som ska registreras vid bokning. Bokningen gäller för dig och ett barn. 

Kursledare

Cyntia Botello

Cyntia är född i Mexico City och utbildad dansare vid Teater- och Dansstyrelsen, Koreografiska Institutionen.

1998 flyttade Cyntia till Sverige och vidareutbildade sig på pedagogutbildningen vid Dans- och Cirkushögskolan och Stockholms Universitet, ämneslärarprogram i dans med inriktning mot barn och unga samt balett för gymnasieskolans estetiska program och profilskola. Cyntia arbetar idag som dansare och koreograf i Mexico och i Sverige med olika projekt som inkluderar dansföreställningar, performance och andra konstformer som till exempel dansfilmsproduktioner.

"I mina klasser strävar jag efter att låta mig inspireras och engageras av barnens/ungdomarnas kreativitet. Genom lekfullhet och dansglädje ges utrymme att upptäcka och utveckla egna förmågor och unika rörelsemönster. Jag arbetar med både kunskap och intuition för att skapa förtroende och lust till rörelse. Jag väcker intresse hos barnen och ungdomarna så att de kan väva in sina egna uppfattningar, känslor, tankar, minnen och fantasier."

Cyntia Botello

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 aug 2023 - 11 aug 2023
Måndag, Onsdag, Fredag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 7 aug 2023 kl 10:00-10:40
  • ons 9 aug 2023 kl 10:00 - 10:40
  • fre 11 aug 2023 kl 10:00 - 10:40
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
104709
Pris
750 kr