Indisk - Kathakdans N

Plats Södertälje

Vill du uppleva en spännande danskultur? Här lär du dig några korta danser ur kathakdansens repertoar samt får en inblick i Nordindisk kultur och musiktradition. Vi dansar i grupp men kathak är traditionellt en solodans.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Det här är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper. Det kan vara bra att ta med sig en penna och anteckningsbok till klasserna

Kursinnehåll

Kathak är dans som har sitt ursprung i Norra Indien men som numera dansas över hela världen. Kathak dansas av både män och kvinnor och man dansar barfota! Vi har dansbjällror kring fotlederna som skapar musik och rytm. Kathak är lika mycket ett musikaliskt system som en dans.

Ordet kathak refererar till ordet, historieberättare. Med handgester, rytmer och ansiktsuttryck berättar vi en historia. Kathak tillhör en av Indiens åtta klassiska dansformer. Det som särskiljer denna dans från de andra är bl a att den är en hybrid av många danstraditioner från Norra Indien och är en mix mellan mogulisk, muslimsk kultur och hinduisk.

Den är också friare i formen och lämnar ett stor konstnärlig frihet åt dansaren att skapa sin dans. Den är också unik då den utgår från kroppens naturliga rörelsemönster. På kursen kommer du få träna:

  • Lära dig grunderna i kathakdans.
  • Styrka
  • Koordination
  • Musikalitet
  • Smidighet/ rörlighet
  • Samt kulturella kunskaper om nordindisk kultur och språk.

Utvecklingsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursmaterial.

Ni kommer få köpa ett kompendium och tillbehörande musik för 150 kr.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Medverkande

Veronica Tjerned

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
16 feb 2021 - 23 mar 2021
Ti 19:00 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1090060
Pris
1150 kr