Dansimprovisation, kortkurs

Plats Linköping

Hitta dansglädje och kreativitet genom improviserad dans. I improvisation finns inget rätt eller fel, fult eller fint. Det handlar om det som skapas just där och då.

Boka kursen nu

Innehåll

Improvisation är att framföra något utan att i förväg ha bestäm en exakt utformning. Improvisation förekommer både inom teater, musik och dans. Under kursens gång kommer vi att arbeta med improvisation utifrån olika teman och tankar som exempelvis tempo, kraft, linjer eller naturen. Varje klass kommer att inledas med en kortare uppvärmning.

Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till ungdomar och vuxna.

Förkunskaper

Viss dansvana är bra men inget krav. Alla deltar utifrån sina egna förutsättningar.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor, halksockor eller barfota.

Medverkande

Annika Samuelsson

Annika har dansat sedan hon var sju år gammal. 2011 uppfyllde hon sin dröm om att ha en utbildning i dansundervisning och började samma år undervisa på Folkuniversitetets dansstudio. På dagtid arbetar Annika som pedagog på skola.

För Annika är det viktigt i dansen att bara göra och köra på, strunt i om stegen blir exakt "rätt" eller om du råkar gå åt ett annat håll än någon annan. På sina klasser jobbar hon för god kommunikation mellan sig själv och kursdeltagare. Hon vill att du som deltagare känner att du får möjlighet att utvecklas inom dansen. Det är hennes övertygelse att alla kan dansa.

Annika Samuelsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
15 apr 2021 - 20 maj 2021
To 20:00 - 21:15
Tillfällen
6
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1088092
Pris
775 kr