Dans på lunchen

Plats Kristianstad

En stunds avkopplande dansträning mitt i vardagen. Välkommen till vår danssal i Kristianstad för en stund av kreativ träning!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Skönt avkopplande dansträning som arbetar igenom hela kroppen på ett mjukt sätt. Den vill också stimulera din egen förmåga till rörelser.
Inga teknik- eller prestationskrav. Dock ett måste: mjuka kläder!
Vi arbetar med lätta övningar från olika dansstilar. Man jobbar ståendes på golvet eller sittande. Det är ingen flås- eller konditionsträning.

Förkunskaper

Alla är välkomna.

Kursledare

Marianne Wikström

"Mitt dansspråk och mitt konstspråk står nära varandra. Jag eftersträvar renhet och reflexion både i dansen och konsten."

Marianne Wikström har arbetat med dans i hela sitt vuxna liv, både som koreograf och pedagog. 

Efter utbildning i Stockholm (Balettakademien och Koreografiska Institutet) har hon varit verksam i olika delar av landet, och sedan 80-talet här i Kristianstad, bl.a. som danspedagog på Kursverksamheten (nuvarande Folkuniversitetet), C4-gymnasiet och som ledare för DansTeaterCompaniet, DaT.Com.

Har producerat många egna danskonstverk, och även samarbetat i andra kulturarrangemang.

Efter pensioneringen har hon även bedrivit konststudier på heltid, bl.a. dåvarande Konstskolan Folkuniversitetet, Kristianstad. Hon är numer verksam både som koreograf och konstnär.

Marianne Wikström

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
26 sep 2022 - 28 nov 2022
Må 12:00 - 13:00
Tillfällen
10
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1136838
Pris
795 kr