Dans för barn och tonåringar

Plats Gislaved

Folkuniversitetet i Gislaved startar hösten 2021 ett samarbete med Lekstudion. Tillsammans erbjuder vi åldersindelade dansgrupper, för små och stora barn, ungdomar och vuxna. Barndans, balett, jazz, ballroom och artistic ballroom

Innehåll

LEK studio i samarbete med Folkuniversitetet håller danskurser för barn och ungdomar från fyra år. Det finns även vuxengrupper.

Kurser finns med tre olika inriktningar;

  • Barndans; 4-7 år (åldersindelat)
  • Balett/ jazz och teater: 8-19 år (indelat efter ålder).
  • Ballroom och artistic ballroom: 8-19 år även vuxna (Indelat efter ålder).

I våra dansgrupper är det 8-12 deltagare, så att varje deltagare får stort utrymme att synas, komma med input och få uppmärksamhet samt hjälp.

Ballroom (på svenska tiodans) är en dansform som traditionellt dansas parvis. På senare tid har den även blivit populär för solo och i grupp. Vid artistic ballroom gör man ballroomdanserna sceniska, vilket betyder att det konstnärliga framförandet räknas lika mycket som det tekniska.

Lek Studio arbetar med olika områden inom dans: dansteaterproduktion, danskonferenser, uppvisningar och tävlingar. Deras huvudfokus är deltagarens förbättrade koordination, rörlighet, styrka, kreativitet, kommunikation och framför allt att ha roligt. Danserna är, Engelsk vals, tango, Slow foxtrot, Wiener vals, Quick step, Cha cha cha, samba, rumba, pasodoble och jive.

Anmälan

För anmälan, pris och övriga frågor maila kursledaren: fouette32@outlook.com

Läs gärna mer om dansstudion

.

Kursledare

Kristina Lerén

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Gislaved

info.gislaved@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
Tillfällen
0
Studietimmar
0
Kurs-ID
1102133
Pris
0 kr