Contemporary födda 07-08

Plats Umeå

I showdans inspireras man av kända musikaler och kombinerar ihop dem till egna danser.

Boka kursen nu
Contemporary är en stil som influeras av och lånar element från både baletten och jazzen. Vi arbetar med flöde, fall, gravitation, golvet och mycket mer. Du lär dig kombinationer, bygger upp styrka och teknik. Vi dansar till musik som inspirerar till olika uttryck. Ofta blandas många musikstilar och rytmer.
Contemporary är en dansstil som exploderat i populäritet den senaste tiden, både i Amerika och i Europa.
På dessa klasser får du både möjlighet att utveckla ditt rörelseuttryck och din teknik, men också njuta av "flowet".Det är en stil som utmanar och utvecklar din smidighet, styrka och dynamik.

Sandra Ingberg

För mig är det lika viktigt att kunna lära sig någon annans rörelser, som att skapa och improvisera fram egna. Jag vill inspirera mina elever till att vilja lära sig mer. Under mina klasser vill jag dansa, svettas och skratta ihop

Jag är utbildad danspedagog från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm med jazz som huvudämne. Utöver min utbildning har jag dansat mycket salsa och västafrikansk dans. Rytm och musikalitet är viktigt för mig och även vilket uttryck man använder. Teknik är en självklar del av mina klasser, både personlig feedback och frihet för egna tolkningar utlovas. En lekfull pedagogik leder till glada, svettiga och rytmiska klasser.

Jag har lång erfarenhet av att undervisa och har haft elever mellan 2-80 års ålder. Jag har tidigare jobbat på bland annat Marikas Dans och Modestudio, Lasse Kühlers dansskola, Dud i Katrineholm och Umeå dansskola. Är en del av Abrovink danskompani.

Balettakademien Umeå - Sandra Ingberg

Har du frågor?

Kontakta Anna Östman Styrke

anna.ostman-styrke@folkuniversitetet.se

Tid
20 jan 2020 - 18 maj 2020
Må 18:30 - 19:30
Tillfällen
12
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1050323
Fåtal platser kvar
Pris
1545 kr