Orientalisk dans F

Plats Södertälje

Orientalisk dans är en tolkning av framför allt trummor, men också andra musikinstrument som t.ex. fiol och flöjt. Det innebär att följa takter med olika höftsnärtar, höftcirklar, höftåttor och skak

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen är ett perfekt komplement för dig som redan går eller har gått Orientalisk dans N i minst två terminer.

Kursinnehåll

Varje lektion innehåller uppvärmning, teknikträning för höfter, bröstkorg, mage och axlar samt något klurigare stegkombinationer än under nybörjarkursen. Vi tränar in en svårare koreografi som ibland kan innehålla olika redskap som slöja eller käpp.

Förutom dans- och teknikträning innehåller lektionerna mycket glädje och en strävan efter välmående.

”Orientalisk dans” är ett väldigt vitt begrepp och innefattar dansstilar som sträcker sig från norra Afrika, genom Turkiet och vidare till Iran. Dansrörelserna kan vara både mjuka, sensuella och rytmiskt drivande. Musiken är ett samspel mellan mjuka, följsamma melodislingor och komplicerade rytmer.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under 10 veckors tid. Gruppundervisning, max 20 deltagare.

Utvecklingsmöjligheter

Dansstilen finns i olika nivåer. Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Om kursledaren

Maria har ägnat sig åt orientalisk dans sedan 2003. År 2008 började hon undervisa i orientalisk dans och förutom teknikträning innehåller lektionerna mycket glädje och en strävan efter välmående.

Med över tio års erfarenhet av orientalisk dans har hon tagit lektioner av kända svenska lärare som Bia Bergström, Lena Helt och Susanne ”Zeina” Petrén. Hon har även tagit lektioner av en rad internationella artister, däribland Aida Nour (EG), Aziza (US), Maria Sokolova (RU/US), Mercedes Nieto (HU), Miriam Peretz (IS/US), Sabriye Tekbilek (SE/US), Suhaila Salimpor (US) och Tito Seif (EG). Eftersom dansen ständigt utvecklas hämtar Maria influenser från moderna stilar samtidigt som hon håller fast vid den traditionella dansen.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Maria Granström

Maria är i slutfasen av sina studier vid Stockholms universitets kombinationsutbildning för lärar- och magisterexamen, där huvudämnet är svenska och andraämnet historia. I nuläget arbetar hon på sin magisteruppsats i svenska.

Därutöver är Maria sedan tio år verksam som artist och instruktör i orientalisk dans. Hon innehar certifikat vid Salimpour School of Belly Dance samt är medlem av Helia Dance Academy i persisk dans, samt vidareutbildad inom Skapande dans och Rytmik för dansare vid Stockholms musikpedagogiska institut.

Maria Granström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2021 - 06 dec 2021
Må 18:30 - 20:00
Tillfällen
10
Plats
?Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1089718
Pris
1800 kr