Contemporary jazz/commercial jazz F2 16+

Plats Umeå

Modern dans, nutida dans och fridans är närbesläktade dansstilar. I England och USA kallas modern dans för Contemporary, vilket betyder "nutida".

Boka kursen nu
Contemporary/Commercial jazz- Tine Riklund v.5-12 och Lena Sahlen v.13-20
Contemporary är en dansstil som exploderat i populäritet den senaste tiden, både i Amerika och i Europa. Det är en dansstil som influeras av och lånar element från både baletten, jazzen och den moderna dansen där den bland annat kombinerar balettens starka, kontrollerade arbete med den moderna dansens releaseteknik och golvarbete. På dessa klasser får du både möjlighet att utveckla ditt rörelseuttryck och din teknik, men också njuta av "flowet".Det är en stil som utmanar och utvecklar din smidighet, styrka och dynamik.
Commercial Jazz har sin grund i jazzdansen och innehåller precis som jazzen dynamik, styrka, smidighet och rytmik. Det som är speciellt för Commercial Jazz är att inspirationen kommer från nutida musikvideor, scenshower och andra kommersiella scenframträdanden.

Tine Riklund

Kontakta Malin Styrke