Contemporary jazz 13-16 F2

Plats Umeå

Modern dans, nutida dans och fridans är närbesläktade dansstilar. I England och USA kallas modern dans för Contemporary, vilket betyder "nutida".

Boka kursen nu
Contemporary jazz är en dansstil som exploderat i populäritet den senaste tiden, både i Amerika och i Europa. Det är en dansstil som influeras av och lånar element från både baletten, jazzen och den moderna dansen där den bland annat kombinerar balettens starka, kontrollerade arbete med den moderna dansens releaseteknik och golvarbete. På dessa klasser får du både möjlighet att utveckla ditt rörelseuttryck och din teknik, men också njuta av "flowet".Det är en stil som utmanar och utvecklar din smidighet, styrka och dynamik.

Mathias Pettersson-Sango

Det viktigaste för mig är att mina elever har roligt på mina klasser, där musik och rytm står i centrum. Dansen är för mig en nödvändighet och en frihet

Mathias är utbildad vid Åsa Folkhögskola och har därefter har undervisat runt om i Sverige. Han kommer undervisa hos oss i hip hop, locking och house.

Mathias Pettersson-Sango Balettakademien Umeå

Kontakta Malin Styrke