BA SUMMER: Contemporary Jazz 12-16 år Beg/Int

Plats Stockholm

Är du mellan 12-16 år och är hemma på sommarlovet? Kom och dansa Contemporary Jazz på BA!

Boka nu

Contemporary innehåller en blandning av stående contemporary-teknik samt golvteknik. Vi hittar flöde, styrka och smidighet på golvet genom både grundläggande steg och utmanande koreografier. Svinga, falla, flöda och lyssna på kroppens logik ger dig en tryggare relation med golvet och din kropp. Vi utmanar rummets riktningar och du får en chans att jobba med känslor och dynamik för att kunna utveckla materialet under terminens gång. Klassen bygger aktivt styrka i överkroppen och hela kroppen får dansa från första till sista övning.

Elin är utbildad på Balettakademiens dansarutbildning i Stockholm och på Broadway Dance Center i New York. Hon har även tränat i Los Angeles och medverkat produktioner så som Kristallen, Idol och the Golden Year Gala. Nu undervisar hon på skolor runt om i Stockholm.

"På mina klasser jobbar vi både på ren teknik och med koreografi. Diagonalerna riktar sig oftast åt grundläggande snurrteknik för att hitta kontroll och en stabil grund att bygga vidare på. Koreografierna är musikaliska och dynamiska med utrymme för dansaren att sätta sin egen prägel på materialet. Alltid med tekniska inslag och oftast nån form av golvarbete. Mitt mål är att skapa lustfyllda och utmanande klasser där vi lämnar fyllda med energi. "

Förkunskaper: Gruppindelningen baseras på barnens ålder och lektionens innehåll anpassas efter gruppen. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 12-16 årsgrupp ska en ha fyllt tolv år när kursen startar.

Observera att du anger barnets namn och personnummer vid bokning.

 

 Kursledare

Elin Wilhelmsson

Elin är utbildad på Balettakademiens dansarutbildning i Stockholm och på Broadway Dance Center i New York. Hon har även tränat i Los Angeles och medverkat produktioner så som Kristallen, Idol och the Golden Year Gala. Nu undervisar hon på skolor runt om i Stockholm.

På mina klasser jobbar vi både på ren teknik och med koreografi. Diagonalerna riktar sig oftast åt grundläggande snurrteknik för att hitta kontroll och en stabil grund att bygga vidare på. Koreografierna är musikaliska och dynamiska med utrymme för dansaren att sätta sin egen prägel på materialet. Alltid med tekniska inslag och oftast nån form av golvarbete. Mitt mål är att skapa lustfyllda och utmanande klasser där vi lämnar fyllda med energi. 

Elin Wilhelmsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 aug 2024 - 8 aug 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 5 aug 2024 kl 14:30-16:00
  • tis 6 aug 2024 kl 14:30 - 16:00
  • ons 7 aug 2024 kl 14:30 - 16:00
  • tor 8 aug 2024 kl 14:30 - 16:00
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
115983
Pris
1000 kr