Contemporary F 9-12 år SCEN Camilla Wiehen

Plats Stockholm

Vi utmanar de fysiska lagarna och utforskar kroppens rörelse- och uttrycksmöjligheter, flöde, pendelrörelser, fall, gravitation och golvteknik.

Boka kursen nu

I den här scenkursen tar Camilla till vara på styrkan och fördelarna med att barn ingår i ett bredare åldersspann. De koreografiska momenten kommer att anpassas efter gruppen, vilket innebär att alla dansare kommer att få lagom mycket utmaning.

På klasserna utforskar vi och lär oss behärska olika stegsekvenser och danskombinationer. Vi arbetar med grundläggande golvteknik där vi övar upp teknik, styrka och koordination och med improvisation till musik som inspirerar till olika uttryck. Ofta blandas många musikstilar och rytmer under en termin. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: F- Fortsättning, 4-6 terminer förkunskaper.
För att delta i en 9-12 årsgrupp ska en ha fyllt nio år när kursen börjar.

Scenkurs: Kursens innehåll är sceniskt inriktad och resulterar i en föreställningshelg i slutet av terminen där deltagarna medverkar.Totalt fyra föreställningar genomförs på Scen Studio Fyra på Balettakademien.

På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron. Koreografirepetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljusrepetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid. Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker.

Kursledare

Camilla Wiehen

Camilla Wiehen är utbildad vid Danshögskolan. Vidareutbildad i New York vid bland annat Martha Graham School och José Limon Dance studio. Hon har frilansat som dansare i föreställningar, workshops, turnéer och film.

Camilla har arbetat som koreografassistent och repetitör, medverkat i rekonstruktion av tidig svensk fridans samt gjort egna föreställningar och workshops för barn och unga. Camilla är adjunkt på Dans- och Cirkushögskolans kandidatprogram i danspedagogik inom dans för barn och unga. Undervisar och koreograferar på Kungliga Svenska Balettskolan i modern och nutida dans yngre åldrar. Camilla undervisar på Balettakademiens utbildningar och kurser i modern och nutida dans, improvisation och komposition.

"Att befästa varje individs kunnande och ge möjlighet till växande, genom medvetna förhållningssätt och ständigt utforskande utvecklas eleven och elevens dans i sitt eget personliga uttryck. Jag värdesätter kunskap om teknik och stil, musikalitet och improvisationens fria känsla och strävar efter att fläta samman dessa. Upplevelsen av koreografi och mötet med scenrummets själ är en självklarhet. Dans är viktig och på allvar och byggs upp ur nyfikenhet, glädje och lust! Dans är magisk!”

Camilla Wienen

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 06 dec 2022
Ti 17:15 - 18:30
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
23
Kurs-ID
1141802
Pris
3575 kr