Contemporary 13-16 Beg 1-2 SCEN Maria Pihl

Plats Stockholm

Vi utmanar de fysiska lagarna och utforskar kroppens rörelse- och uttrycksmöjligheter, flöde, pendelrörelser, fall, gravitation och golvteknik.

Boka kursen nu

På klasserna utforskar vi och lär oss behärska olika stegsekvenser och danskombinationer. Vi arbetar med grundläggande golvteknik där vi övar upp teknik, styrka och koordination och med improvisation till musik som inspirerar till olika uttryck. Ofta blandas många musikstilar och rytmer under en termin. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Förkunskaper: Beginner - inga förkunskaper krävs. för dig som går första -tredje terminen inom vald dansstil. Kursen är för ungdomar mellan13- 16 år.p>Scenkurs: Kursens innehåll är sceniskt inriktad och resulterar i en föreställningshelg i slutet av terminen där deltagarna medverkar.Totalt fyra föreställningar genomförs på Scen Studio Fyra på Balettakademien.

På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron. Koreografirepetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljusrepetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid. Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker.

Kursledare

Maria Pihl

Maria utbildades på Balettakademiens Yrkesdansarutbildning i Stockholm mellan 2011 och 2014. Efter sin examen åkte hon till New York för att vidareutbilda sig genom olika workshops och klasser.

Maria har arbetat som dansare i många olika sammanhang, bland annat i Mari Carrascos verk Ready Ready och Dear Humans, Drömmen av Roger Lybeck och Ronny Danielsson, Carmen på Dalhalla av Ambra Succi och Likes for Life av Jo Ehnsiö. 

Hon har också lång erfarenhet av att undervisa på olika skolor i Stockholm. 

”I min undervisning blandar jag mer klassiska teknikövningar med improvisation och koreografi. Jag utgår ofta från hur rörelser känns och upplevs snarare än hur de ser ut. För mig är det viktigt att vi tillsammans hittar en dansglädje och lustfylld känsla på klasserna, då jag tror att det leder till utveckling. Vi jobbar med tyngd, golv, flöde och musikalitet. Vi tänjer på våra gränser och har en härlig, fysisk dansklass tillsammans!”

Contemporary med Maria Pihl (länk till Youtube)

Får enbart användas av BA Sthlm

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 06 dec 2022
Ti 17:00 - 18:30
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1141452
Pris
3550 kr