Contemporary 16+ Int. Maria Pihl

Plats Stockholm

Vi utmanar de fysiska lagarna och utforskar kroppens rörelse- och uttrycksmöjligheter, flöde, pendelrörelser, fall, gravitation och golvteknik.

Boka kursen nu

På klasserna utforskar vi och lär oss behärska olika stegsekvenser och danskombinationer. Vi arbetar med improvisation till musik som inspirerar till olika uttryck och även med grundläggande golvteknik där vi övar upp styrka och koordination. Ofta blandas många musikstilar och rytmer under en termin. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Förkunskaper: Intermediate - minst två års förkunskaper. Grundläggande förkunskaper inom vald dansteknik. Kursen är för vuxna från 16 år och äldre.

Kursledare

Maria Pihl

Maria utbildades på Balettakademiens Yrkesdansarutbildning i Stockholm mellan 2011 och 2014. Efter sin examen åkte hon till New York för att vidareutbilda sig genom olika workshops och klasser.

Maria har arbetat som dansare i många olika sammanhang, bland annat i Mari Carrascos verk Ready Ready och Dear Humans, Drömmen av Roger Lybeck och Ronny Danielsson, Carmen på Dalhalla av Ambra Succi och Likes for Life av Jo Ehnsiö. 

Hon har också lång erfarenhet av att undervisa på olika skolor i Stockholm. 

”I min undervisning blandar jag mer klassiska teknikövningar med improvisation och koreografi. Jag utgår ofta från hur rörelser känns och upplevs snarare än hur de ser ut. För mig är det viktigt att vi tillsammans hittar en dansglädje och lustfylld känsla på klasserna, då jag tror att det leder till utveckling. Vi jobbar med tyngd, golv, flöde och musikalitet. Vi tänjer på våra gränser och har en härlig, fysisk dansklass tillsammans!”

Contemporary med Maria Pihl (länk till Youtube)

Får enbart användas av BA Sthlm

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 06 dec 2022
Ti 18:40 - 20:10
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1140144
Pris
3650 kr