Modern dans (M)

Plats Linköping

Här kan du fortsätta din utveckling inom den moderna dansen, med fördjupat fokus på improvisation och din kropps uttrycksförmåga. Med lärare Annika Samuelsson utforskar du dynamiska och dansanta kombinationer på dansgolvet.

Boka kursen nu

Innehåll

I den moderna dansen jobbar vi mycket med improvisation. Du utforskar kroppens rörelser och uttrycksmöjligheter. Vi arbetar med flöde, pendelrörelser, fall, gravitation och golvet. Du lär dig kombinationer, bygger upp styrka och utvecklar din teknik.

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet och innehåller en stor mängd olika stilar som idag ofta blandas och förändras i en ständigt pågående utveckling.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v.44 (höstlov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, isolationer, flöden och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på upplägget och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt.

Förkunskaper

Kursen hålls på Mellannivå (M).

Goda tekniska förkunskaper och motsvarande 5-7 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi lär oss avancerad dansteknik och arbetar med personlig stil. Större och fler utmaningar med högt tempo. .

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor, halksockor eller barfota.

Annika Samuelsson

Annika har dansat sedan hon var sju år gammal. 2011 uppfyllde hon sin dröm om att ha en utbildning i dansundervisning och började samma år undervisa på Folkuniversitetets dansstudio. På dagtid arbetar Annika som pedagog på skola.

För Annika är det viktigt i dansen att bara göra och köra på, strunt i om stegen blir exakt "rätt" eller om du råkar gå åt ett annat håll än någon annan. På sina klasser jobbar hon för god kommunikation mellan sig själv och kursdeltagare. Hon vill att du som deltagare känner att du får möjlighet att utvecklas inom dansen. Det är hennes övertygelse att alla kan dansa.

Annika Samuelsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020 - 01 dec 2020
Ti 18:45 - 20:00
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1075292
Pris
1275 kr