Contemporary (M), kortkurs

Plats Linköping

Utforska kroppens rörelser och uttrycksmöjligheter med Mariam Alhasan. Contemporary (modern dans) är en stil som kombinerar element från olika dansstilar. En fortsättningskurs för dig som vill ha mer utmaning i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi använder kroppen som uttrycksmedel, dansar till olika musikstilar och övar dansteknik, balans, koordination, styrka, improvisation och koreografi.

Kursupplägg

Kursen ges som kortkurs på 6 tillfällen och har uppehåll v. 44 (skollov).

Kurstillfällena börjar med uppvärmning och sedan följer oftast teknikövningar och stegkombinationer. Under terminens gång övar vi in olika koreografier.

Observera att kursen ges på engelska.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt.

Förkunskaper

Kursen hålls på mellannivå (M).

Goda tekniska förkunskaper och motsvarande 5-7 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi lär oss mer avancerad dansteknik och arbetar med personlig stil. Större och fler utmaningar med högre tempo.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i.

Kursledare

Mariam Alhasan

Mariam Alhasan är professionell dansare och koreograf. Hon har dansat och koreograferat på föreställningar, musikaler, shower och Tv-program runt om i världen, bland annat "So You Think You Can Dance Ukraine " 2014.

Mariam har en bachelorexamen i dans och är grundare och VD för Mihwar Dance Studio i Ukraina. Hon är också en återkommande domare på dansfestivaler och tävlingar. 

Mariam Alhasan, danslärare Dansstudion i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
28 okt 2021 - 09 dec 2021
To 16:45 - 17:45
Tillfällen
6
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1105039
Pris
850 kr