Contemporary jazz 13-16 F2

Plats Umeå

Under contemporary jazz klasserna får du möjlighet att utveckla ditt rörelseuttryck och din teknik, men också njuta av "flowet".Det är en stil som utmanar och utvecklar din smidighet, styrka och dynamik.

Boka kursen nu
Contemporary jazz är en dansstil som exploderat i populäritet den senaste tiden, både i Amerika och Europa. Det är en dansstil som influeras av och lånar element från både baletten, jazzen och den moderna dansen där den bland annat kombinerar balettens starka, kontrollerade arbete med den moderna dansens releaseteknik och golvarbete. På dessa klasser får du både möjlighet att utveckla ditt rörelseuttryck och din teknik, men också njuta av "flowet".Det är en stil som utmanar och utvecklar din smidighet, styrka och dynamik.

Victoria Grenholm

Jag fokuserar på att stärka dansares självkänsla och självförtroende. Att peppa dansarna till att våga utmana sig själva, låta kroppen genomgå processen att ta sig an ett material och att slutligen framföra det på sitt eget sätt.

Jag gick på min första dansklass vid 4-års ålder och dansade sedan sporadiskt under uppväxten.

Gick Umeå Internationella Gymnasiums dansinriktning. Under mitt gymnasiala utbytesår dansade jag Hip Hop i Culture Shocks Las Vegas satningsgrupp. Examinerad från Balettakademien Umeås yrkesförberedande danslinje och Lunnevads danslinje. Fortbildar mig kontinuerligt både pedagogiskt och dansmässigt.

Återvände till Umeå för att börja undervisa på BA sommaren 2013. Tillsvidareanställd på heltid vid Balettakademien Umeå, sedan hösten 2014. Undervisat i grundskolan runt om i länet. Samt gästundervisat på danslärarutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet, Musikalakademin i Strömbäck, UIG och Midgårds estetiska program - dansinriktning.

Balettakademien Umeå - Victoria Grenholm

Kontakta Jenny Sjöberg