Jazz 40+ Beg/Int Open Helen Arnesen Lind

Plats Stockholm

En fusion av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. Dynamiska stegsekvenser med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som hämtar inspiration från musikvideos och nöjesbranschens scener.

Boka kursen nu

Vi övar in olika stegkombinationer och koreografier där vi blandar flera kommersiella dansformer med jazzteknik. Klassen startar med en grundlig uppvärmning där vi arbetar på teknik, koordination, styrka, smidighet och balans. Sedan följer diagonaler med stegkombinationer över golvet som stärker din teknik och ditt personliga uttryck. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Förkunskaper: Alla nivåer, inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig som är 40 år och uppåt.

Open: Till alla öppna klasser kan du använda Dansa-kortet, klippkort, drop in (betala på plats) eller anmäla dig för hela terminen. Bokade deltagare har företräde.

Helen Arnesen Lind

Helen Arnesen Lind är född och uppvuxen i USA. Helen är utbildad vid Balettakademiens treåriga yrkesskola i Stockholm, med vidare utbildning i Los Angeles och New York.

Hon har i många år varit verksam som dansare och danslärare. Helen har bland annat haft en av huvudrollerna, Connie, i musikalen "A Chorus Line" på Oskarsteatern och var också en av grundmedlemmerna i showgruppen "Kicks". Hon har uppträtt på Hamburger Börs, Berns och har medverkat på TV och i film, undervisat i jazz och showdans för barn, ungdomar och vuxna på ett flertal skolor. Helen arbetar även som producent och skådespelerska med "Flexible Theatre".

”Jag vill att mina klasser skall vara fartfyllda och positiva och jag undervisar i grundteknik från jazzen. Jag tycker att det är viktigt att locka fram glädjen med dansen och jobbar mycket med koordination och rytm.”

Helen Arnesen Lind

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm