Jazz 13-16 Intermediate Scen Matilda Johansson

Plats Stockholm

Klasserna präglas av danskänsla och tekniken bygger på smidighet, koordination och styrka. Här får du chans att utveckla jazzens grundstil med inslag från olika andra stilar.

Boka kursen nu

I jazzen ingår allt från lyriska kombinationer med influenser av modernt till funk och olika streetstilar, och vi hämtar inspiration från många olika musikstilar.

Klassen börjar med en grundlig uppvärmning, sedan följer oftast diagonaler med stegkombinationer över golvet. Under terminens gång övar vi in olika koreografier. Du kommer att jobba rejält fysiskt i högt tempo med både explosivitet och förlängningar. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Scenkurs: Kursens innehåll är sceniskt inriktad och resulterar i en föreställningshelg i slutet av terminen där deltagarna medverkar.Totalt fyra föreställningar genomförs på Scen Studio Fyra på Balettakademien.

På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron. Koreografirepetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljusrepetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid. Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker. Beroende på situationen med Covid-19 kan föreställningen istället resultera i en filminspelning.

Förkunskaper: :Intermediate - minst 2 års förkunskaper. För ungdomar 13-16 år.

Matilda Johansson

Matilda utexaminerades 2015 från Dans & Cirkushögskolans treåriga kandidatsprogram inom danspedagogik med inriktning modern och nutida. Hon är tidigare utbildad vid Balettakademien Stockholms ettåriga Danslinje.

Hon har även mycket erfarenhet av danspedagogik för barn och unga. Dansen har alltid varit närvarande och hon har stått på scen i olika sammanhang sedan fyraårsåldern. Matilda har undervisat i Stockholm, Göteborg, Örebro och Umeå. Hon har deltagit i olika internationella projekt med koreografen Khosro Adibi som dansare/konstnärlig pedagog i Italien, Brasilien och senast som danspedagog för barn och unga vid OMI Art Center i New York. Hon är även dansare och koreograf i NONA danskollektiv.

"För mig är dans frihet - fullt av energi och glädje! Min tro på dans till alla öppnar upp för dansarens delaktighet och personliga intresse. När jag undervisar barn och unga arbetar jag aktivt med att se varenda person. Mina klasser är dansanta och energiska med varierande fokuspunkter under terminen för att eleverna ska få möta en bredd inom ämnet. Kroppen som uttrycksmedel, kreativitet och musikalitet är ständigt övergripande. Vi har roligt tillsammans helt enkelt!"

Modernt med Matilda Johansson (länk till Youtube)

Matilda Johansson

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm