EARLY SUMMER: Showjazz 60+ All levels OPEN med Sanna Sterner Jendi

Plats Stockholm

Kickstarta sommaren med en intensivkurs i Showjazz med Sanna Sterner Jendi! En fusion av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. Dynamiska stegsekvenser med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som hämtar inspiration från musikvideos och nöjesbranschens scener.

Boka nu

En fusion av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. Stegsekvenser med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som hämtar inspiration från nöjesbranschens scener.

Vi övar in olika stegkombinationer och koreografier där vi blandar flera dansformer med jazzteknik. Klassen startar med en grundlig uppvärmning där vi arbetar på teknik, koordination, styrka, smidighet och balans. Sedan följer diagonaler med stegkombinationer över golvet som stärker din teknik och ditt personliga uttryck.Kursen har något lugnare tempo än andra jazzklasser.

Förkunskaper: Alla nivåer, inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig som är 60 år och uppåt.

If you want to try out several different classes and techniques - BA Summer Dansa-kort is perfect for you! Read more here: BA Summer Dansa-kortPlease note that our regular Dansa Kort and klippkort are not valid during BA Summer (week 22-33).

Kursledare

Susanna Sterner Jendi

Susanna Sterner Jendi är utbildad på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm och har en examen i danspedagogik med jazzdans som huvudämne. Därefter vidareutbildade hon sig i New York bland annat för Lynn Simonson.

Hon har medverkat som dansare och koreograf i tv, film, musikvideos och dansat bakom artister i olika föreställningar. Hon är en av de konstnärliga ledarna för SALTO Dance Company (www.saltodancecompany.se) som har sin tyngdpunkt i jazzdans och streetdance. Som danspedagog är Susanna flitigt anlitad vid olika dansskolor i Stockholmsområdet och även vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Hon har undervisat vid dansgymnasium, hos företag och anordnar regelbundet workshops i olika stilar.

"Klassen börjar med en uppvärmning där teknik och styrka ingår. Därefter arbetar vi med olika övningar över golvet samt varierande koreografier med olika uttryck, känsla och stil. Du får en god dansteknisk grund att bygga vidare på och får pröva olika jazzdansstilar, alltifrån en teknisk lyrisk jazz med linjer och flöde till ösig streetjazz med groove! Varmt välkomna!" 

Jazz med Susanna Sterner Jendi (länk till youtube)

Susanna Sterner

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 maj 2024 - 30 maj 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 27 maj 2024 kl 17:00-18:15
  • tis 28 maj 2024 kl 17:00 - 18:15
  • ons 29 maj 2024 kl 17:00 - 18:15
  • tor 30 maj 2024 kl 17:00 - 18:15
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
115673
Pris
700 kr