Showjazz 10-12 år N/F Helen Arnesen Lind

Plats Stockholm

Med jazzteknik som grund blandar vi dynamiska stegsekvenser med tydlig känsla av sceniskt uttryck.

Boka kursen nu

Klassen börjar med en grundlig uppvärmning, oftast följt av diagonaler med stegkombinationer över golvet. Vi övar in olika kombinationer och koreografier under terminens gång och arbetar med framförande och scennärvaro. Musiken varierar mellan allt från det senaste inom pop, house, electro, soul till funk och TV-/filmmusik. Undervisningen byggs på i takt med deltagarnas ålder och mognad.
Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 10-12 årsgrupp ska en ha fyllt tio år när kursen startar. Undantag ges för 9 åringar som dansat jazz vt-22

Kursledare

Helen Arnesen Lind

Helen Arnesen Lind är född och uppvuxen i USA. Helen är utbildad vid Balettakademiens treåriga yrkesskola i Stockholm, med vidare utbildning i Los Angeles och New York.

Hon har i många år varit verksam som dansare och danslärare. Helen har bland annat haft en av huvudrollerna, Connie, i musikalen "A Chorus Line" på Oskarsteatern och var också en av grundmedlemmerna i showgruppen "Kicks". Hon har uppträtt på Hamburger Börs, Berns och har medverkat på TV och i film, undervisat i jazz och showdans för barn, ungdomar och vuxna på ett flertal skolor. Helen arbetar även som producent och skådespelerska med "Flexible Theatre".

”Jag vill att mina klasser skall vara fartfyllda och positiva och jag undervisar i grundteknik från jazzen. Jag tycker att det är viktigt att locka fram glädjen med dansen och jobbar mycket med koordination och rytm.”

Helen Arnesen Lind

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2022 - 10 dec 2022
Lö 13:30 - 14:30
Tillfällen
14
Studietimmar
18
Kurs-ID
1140869
Pris
3150 kr